נדנוד בזמן מדיטציה

דיון מתוך פורום  מדיטציה

14/04/2011 | 23:28 | מאת: א

שלום, התחלתי בזמן האחרון לתרגל מדיטציה אחרי הרבה זמן שרציתי לעשות את זה. הרבה פעמים בזמן שאני יושבת, הגוף שלי מתנדנד מעצמו, החלק העליון של הגוף זז במעגלים או קדימה ואחורה לאט. מעניין אותי מה המשמעות של התנועה הזאת, תודה,

16/04/2011 | 21:06 | מאת: יונתן קדם

זו תופעה מוכרת בתחילת הדרך ועם הזמן היא חולפת מאליה. מספר תלמידים דיווחו לי עליה. לדעתי האישית היא נגרמת מ "כיוונון מחדש" של הגוף לתדרים של רוגע ושלווה. ברגע שמערכת העצבים שלך תתרגל הנדנוד אמור להיפסק. במידה ולאחר מספר חודשים היא לא חולפת עלייך להישאר מודעת בשעת המדיטציה לנדנוד ולהפסיק אותו עד אשר תגיעי לאי תזוזה. מעניין הוא שבשעת תפילה מתפללים רבים נוהגים להתנדנד קדימה ואחורה וכנראה זה מסייע להם לריכוז. המקובל אברהם אבולעפיה אף השתמש בשיטה מיוחדת להגיע למצבי תודעה גבוהים והיא כללה בין השאר הזזת הגוף ימינה ושמאלה וקדימה ואחורה. בברכה, יונתן

16/04/2011 | 21:38 | מאת: א

תודה רבה. אני אראה אם זה נמשך ואדווח... בבית מדרש שלמדתי בו באמת נהגנו לטלטל את הגוף קדימה ואחורה בזמן הלימוד וזה עזר מאוד לריכוז, יש בתנועה הזו משהו מרגיע. אבל אני מניחה שבמדיטציה היא לא חלק מהעניין...

מנהל פורום מדיטציה