השפעת הסביבה

דיון מתוך פורום  מדיטציה

10/04/2011 | 16:55 | מאת: שלי

רציתי לדעת אם יש קשר בין הסביבה בה אני חיה - חברים , משפחה ליוכלת שלי להיוית רגועה ושלווה. אני מתרגלת מדיטציה כבר חצי שנה ושמתי לב שלמרות התרגול כל פעם שאני פוגשת את הורי עולה בי כעס ועצבים. מה עושים? שלי

16/04/2011 | 20:54 | מאת: יונתן קדם

יש קשר באופן כללי בין הסביבה שבה האדם חי לבין התפתחותו הרוחנית. אחד מהתהליכים העוברים על המתרגל הוא " ניקוי " תת המודע מרשמים מהעבר . אין הכוונה למחיקת הזיכרון אלא לניתוק הקשר הישיר בין מה שאירע בעבר לבין התחושות שעולות כאשר נזכרים באירוע או פוגשים את האדם אשר " אחראי" אותן רגשות בגלל מה שעשה או אמר . במהלך השנים הראשונות המתרגל בגלל רגישותו העולה נהיה מודע לרגש העולה בו כאשר הוא פוגש חבר או בן משפחה. במקרה שלך עלייך לפעול בדיוק כפי שאת מתרגלת – כלומר התבוננות. התבונני ברגשות של הכעס העולים בך בפגישה אבל נסי לא להגיב להם ולפעול על פיהם. אולי כדאי לתרגל מדיטצית סליחות בה את סולחת להורייך . מנסיוני זה מאוד עוזר. עם הזמן תוכלי להישאר רגועה מול מצבים אשר בעבר התקשית להישאר בקו האמצע. זה יקרה כאשר רוב הרגשות המודחקים " יצופו מעלה " והשמש שהיא המודעות שלך תמוסס אותם... בברכה יונתן

16/04/2011 | 23:53 | מאת: א

רציתי להוסיף כמה מילים מנסיון דומה: מה, באמת, עושים, כשאת מרגישה שאת נמצאת, מבחינה רוחנית או רגשית, בתהליך של שינוי, אבל יש תחומים מסוימים בחיים שלך, כמו הקשר עם ההורים שלך, שבהם את תמיד חוזרת לנקודת ההתחלה? באמת, יש לקוות שעם הזמן זה ישתפר וגם אני מרגישה לאט לאט שינוי לטובה בתחומים הקשים האלה. אבל מה שמעניין הוא, לפחות בנסיון שלי, שבתחילת התרגול או השינוי שעובר עלייך, בין אם זו מדיטציה או כל דבר אחר, המצב עלול אפילו להחמיר. אני חושבת שזה קשור לזה, שאת מתקרבת לעצמך, והרגשות שלך נעשים לך ברורים יותר ויותר, ויותר ויותר קשה להתעלם מהם. בקשרים חברתיים או רומנטיים, זה מצוין, כי זה מבהיר לך מה הקשרים המזיקים בחיים שלך ונותן לך כוח לנתק אותם. כשמדובר במשפחה, זה מורכב יותר, כי ניתוק או התרחקות בד"כ רק יזיקו. אבל באמת, גם אני מקווה ומאמינה שאחרי השלב הראשוני, לאט לאט את לומדת לא לפחד מהרגשות האלה, שעכשיו בהירים יותר, אלא להתבונן בהם. רגשות שליליים רבים נמסים רק מהתבוננות ארוכה. הם עדיין שם, אבל את פחות ופחות מתרגשת מהם, את מניחה להם להיות.

26/04/2011 | 14:06 | מאת: משה פלדמן

ישנם מגוון ספרי קודש שמעלים את נושא הכעס - חומרתו והנזק הגשמי והרוחני, וכמובן דרכים להתמודדות עם הכעס ביניהם 'אורחות צדיקים' 'פלא יועץ' ועוד ספרי מוסר רבים וכמובן ספרי ברסלב שהם הספרים 'החזקים' שיש לעולם במדיטציה ועבודת המידות. ספרים אלו אפשר למצוא בכל חנות לספרי קודש וכן ניתנים להזמנה דרך האינטרנט(אולי גם הורדה בחינם ? צריך לחפש) בהצלחה !!!

מנהל פורום מדיטציה