מה זה אומר להתבונן על המחשבות?

דיון מתוך פורום  מדיטציה

01/12/2022 | 18:15 | מאת: אסי

רק להבין שזורם בתוכי אנרגיה מסוימת להבין שזה לא אני להסתכל רגע מהצד וזהוא? כי הבנתי שיש עניין להתבונן על התוכן של המחשבה כי אז אני נותן להם תשומת לב.. אלא רק להיות ער לרגשות ולמחשבות שבתוכי מבלי להתבונן ולהיות ער לתוכן... יצאתי קצת מבולבל אשמח להסבר

שלום רב, מטרת המדיטציה היא להשקיט את המוח ממחשבות מטרידות ומ"לופים" של מחשבות החוזרות על עצמן ולא מאפשרות לנו לראות את המציאות באופן בהיר וברור. כאשר מתחילים מדיטציה ניתן להתבונן במחשבות ולהניח אותן בצד עד שנוצר השקט שמאפשר רוגע ושלווה ובהירות. הדרך המומלצת להשקיט את המחשבות היא להתמקד בנשימה גם אם תוך כדי המדיטציה נודדת המחשבה ניתן להתמקד בנשימה ולהמשיך במדיטציה. לאחר שמתנתקים מהמחשבות המטרידות ניתן להסתכל עליהן ממקום רגוע יותר ולהגיע לתובנות . מקווה שזה עונה לשאלתך.

מנהל פורום מדיטציה