תהליכים במדטציה

דיון מתוך פורום  מדיטציה

05/11/2010 | 20:27 | מאת: יקיר

רציתי לדעת האם יש יש קשר בין המיקום שבו אני עושה מדיטציה, לבין תהליכים אנרגטים,בעבר שמעתי שאם אני עושה מדיטציה לכיוון מסוים אז כתוצאה מהשפעה של סיבובי כדור הארץ ,אז זה יוצר השפעה על המדיטציה שלי?

07/11/2010 | 06:02 | מאת: יונתן קדם

לא נתקלתי בכך בשום ספר מדיטציה שקראתי ולא חקרתי זאת. לשם כך צריך ממש לבצע מעין מחקר. למדוט לכיוון מסוים לפרק זמן מסוים ואחר מכן כמה חודשים לכיוון אחר וכך הלאה... אם תרגיש בשינוי כנראה שיש שם משהו. לטעמי חשובה יותר הכוונה שלך בשעת התרגול. האם אתה משתמש במדיטציה ככלי ליצור מציאות נכונה ומדוייקת יותר עבורך או המטרה היא רק למצוא שלווה ורוגע? ככל שמתקדמים בתרגול מגלים עוד ועוד רבדים למדיטציה. לא בטוח שהכיוון אליו נתרגל רלבנטי. יש לכיוונים עצמם חשיבות – צפון , מזרח מערב דרום וחכמת הקבלה מדברת על כך וכן תורות המזרח אך איני בטוח שבתרגול תרגיש הרבה שינויים. אפשרי למשל לתרגל לכיוון ירושלים כמו בתפילה. הרעיון הוא בכוונה שאני נותן לעיר ירושלים אין בזה משהו מסתורי... אני מכוון לעיר הקודש ואז בתוכי נוצרת יותר קדושה . הכוונה המודעת שלי משפיעה על התת מודע שלי. בברכה, יונתן

מנהל פורום מדיטציה