מדיטציה טרנסנדנטלית

דיון מתוך פורום  מדיטציה

02/11/2010 | 17:25 | מאת: זיו

שלום, אני מתרגל כשבועיים מדיטציה קלאסית שהיא מדיטציה רגילה. נתקלתי לאחרונה בסוג המדיטציה הטרנסנדנטלית שאומרים שהיא יותר טובה מסוגים אחרים של מדיטציות ומחקרים רבים הוכיחו שהיא טובה לריכוז, מפחיתה סיכויים לחלות בסרטן, בלחץ דם וכולה. לעומת זאת קראתי במאמר הזה:http://www.haayal.co.il/thread_172839 שזה בעצם כת דתית (תקראו את המאמר, מאמר מעניין מאחד המורים שלהם לשעבר) רציתי לשאול אותכם מה אתם חושבים על כל העיניין, כי כדי ללמוד את הסוג הזה של המדיטציה צריך לעבור קורס ולשלם כמה אלפי שקלים, הקורס משתלם לפי דעתכם?

03/11/2010 | 08:30 | מאת: דניאל

שלום זיו. כן, אני מודע לעובדה שלא מעט גופים כלכליים שניזונים מסבל האדם (ברוני סמים, יצרניות נשק, חברות תרופות וכד.) היו מעוניינים שהמדיטציה הטרנסנדנטלית לא תתקיים. במקום לשנות את טיב העסקים שלהם לאלטרנטיבה טובה לחיים, הם חשים שהיא מהווה איום משמעותי לקיומן הכלכלי. לכן, בכל דרך שהיא, הן מנסות להכפיש את המוניטין המעולה של המדיטציה הטרנסנדנטלית. אם תגדיר, בבקשה, מהי כת, אוכל להתייחס לדבריך בנושא של כת. מזה כמה חודשים, גייסה האגודה הבינלאומית למדיטציה (הגוף היחיד שמלמד מדיטציה טרנסנדנטלית) מלגות שיאפשרו לאנשים רבים ללמוד את הטכניקה. כך, שבחודש נובמבר (יתכן והמבצע יימשך גם לאחר מכן, לא בטוח), יש הנחה משמעותית ביותר ללומד את הטכניקה. נצל את ההזדמנות החד-פעמית הזו. אשמח לספק פרטים רבים נוספים. בברכה דניאל

03/11/2010 | 17:52 | מאת: זיו

אני מבקש בתיכנס לללינק שפרסמתי בהודעה הראשונה שלי, ותגיד לי לפי דעתך מה האינטרס של הבן אדם הזה שכתב את ההודעה.

03/11/2010 | 22:11 | מאת: זיו

אני מצטט : הגדרה של כת חיפוש קצר במילונים מביא את ההגדרה הבאה: •קבוצה המשתמשת בשטיפת מוח על מנת לגייס ו\או להשאיר אנשים בכת •יוצרת קבוצה אליטיסטית עם משטר טוטליטרי •המנהיג נחשב כנעלה רוחנית ואין לערער על דבריו •הכת מעודדת אנשים לשלם לה עוד ועוד כסף •עושרה של הכת אינו משמש לטובת חבריה או לטובת החברה בכלל •הטכניקות של הכת הן סודיות ומתגלות רק לאלו המתאימים ששלמו ממון רב •אין שקיפות לגבי ניהול הכת מדוע האגודה למדיטציה היא כת? נעבור נקודה נקודה על הנקודות אותן הצגתי בסעיף הקודם. 1. קבוצה המשתמשת בשטיפת מוח על מנת לגייס ו\או להשאיר אנשים בכת האגודה למדיטציה משכנעת אנשים בכל מני צורות מצורות שונות שהדרך היחידה להתקדם רוחנית היא המדיטציה הטרנסדנטלית וכן אומרת שלא ניתן ללמוד מדיטציה טרנסנדנטלית שלא דרך האגודה למדיטציה. ברגע שאדם שילם ולמד מדיטציה, מתחילה שטיפת מוח ללמוד טכניקות מתקדמות יותר (גם הן באמת נותנות משהו וטובות מאד) כמובן במחיר הרבה יותר גבוה. אין גבול לטכניקות המתקדמות שיש, כל פעם שיש הרבה אנשים שלמדו את כל הטכניקות, נוספות לפתע עוד טכניקות מטכניקות שונות וכמובן המחיר עולה ועולה. הקורס המתקדם ביותר של האגודה למדיטציה טרנסנדנטלית עולה מליון דולר, כן קראתם נכון, מליון דולר. 2. יוצרת קבוצה אליטיסטית עם משטר טוטליטרי האגודה מספרת לאנשים שבגלל שהם למדו מדיטציה הם נעלים ומתייחסת לכל האחרים כנבערים מדעת. בפועל אנחנו מגלים הרבה מאד מודטים שהתנהגותם ממש לא הולמת את המידות שהמדיטציה נותנת. 3. המנהיג נחשב כנעלה רוחנית ואין לערער על דבריו במקרה של האגודה למדיטציה קצת קשה לי להאמין שהמנהיג הוא באמת מהרישי שכן את מהרישי שמעתי לא מעט ודבריו די מנוגדים לדברים הנשמעים כיום באגודה. כאשר שאלתי לגבי המחיר הגבוה, או לגבי דברים אחרים אותם האגודה עושה או לא עושה. נאמר לי שזה הוראה ממהרישי ומאחר שמהרישי מואר, אין לנו את היכולת להבין את מעשיו. כבר ברור מדוע אני אומר שהאגודה עונה על הקריטריון השלישי שלי. מדוע אני חושש שמהרישי לא אמר דברים כאלו? כשאני למדתי מדיטציה, שמעתי לא מעט שיחות עם מהרישי בהן הוא עודד לחקור כל דבר. כולל אותו וכולל את המושג הארה. זו לדעתי הסיבה שנערכו בעבר מאות מחקרים על המדיטציה הטרנסנדנטלית (שרובם אגב הוכיחו את יעילות השיטה) 4. הכת מעודדת אנשים לשלם לה עוד ועוד כסף כמו שהזכרתי בסעיף 1, לאחר שאדם שילם ולמד את הקורס הבסיסי (שאגב לפני הקורס נאמר לו שהוא לא יצטרך לשלם יותר) מתחילה שטיפת מוח אדירה, כולל מכתבים, טלפונים, שיחות אישיות וכד' על מנת לשכנע אותו ללמוד טכניקות מתקדמות יותר. מספר הטכניקות המתקדמות נראה כאינסופי מאחר שכל פעם נוספת עוד טכניקה. הקורס המתקדם ביותר עולה מליון דולר. 5. עושרה של הכת אינו משמש לטובת חבריה או לטובת החברה בכלל האגודה למדיטציה הוכיחה בלא מעט מחקרים שתרגול של קבוצה קטנה יחסית יכול להקטין את האלימות באותו איזור. היינו מצפים מהאגודה שתקים ותממן את הקבוצות הללו אבל לא, האגודה לא טורחת להקים ולו קבוצה אחת. כן, קמות בעולם קבוצות. אבל כשבוחנים את המימון לקבוצות מתברר שהוא מגיע מאנשים פרטיים. לאן הולך הכסף של האגודה? הדבר האחרון שפורסם הוא רכש של בניין גדול במרכז הסחר העולמי בניו יורק, רכש שעלה מליוני דולרים, כמו כן לאגודה שני ארמונות בהולנד ועוד רכוש רב. 6. הטכניקות של הכת הן סודיות ומתגלות רק לאלו למתאימים ששלמו ממון רב כפי שנאמר בסעיפים הקודמים, כל פעם מפורסמים קורסים נוספים, כאשר לא נאמר מה ילמד בקורסים. כל מה שנאמר הוא שזו טכניקה מתקדמת יותר שתביא את האדם להארה יותר מהר, לפעמים אפילו נרמז שאי אפשר להגיע להארה ללא הקורסים הללו. תלמידי הקורסים מתבקשים לשמור את הנאמר בהם בסוד. עדכון: לאחרונה קיבלתי מייל מהאגודה שדורש ממני להחזיר טקסט שקיבלתי בהכתבה מפי מורה. שימו לב, לא טקסט שקיבלתי כתוב אלא משהו שהוכתב לי בעל פה ונדרשתי ללמוד אותו בעל פה. הטענה הייתה שיש לאגודה זכויות שמורות על הידע ואני חתמתי על הסכם בו אני מתחייב להחזיר את הידע. לא זכור לי שחתמתי על הסכם כזה, מה גם שהסכם כזה אינו הגיוני הרי ידע לא ניתן להחזיר. ורגע, זכויות שמורות על ידע? האם הידע אינו ידע עתיק יומין? האגודה לפחות טוענת שזהו ידע עתיק יומין. טוב כשנוח להם הוא לא... 7. אין שקיפות לגבי ניהול הכת סעיף זה נכון רק לגבי האגודה הבינלאומית, האגודה הישראלית היא עמותה שעד כה לא מצאתי רמז לעבירה על החוק. כאשר שאלו אנשים מי קבע את המחיר, התגובה הייתה מהרישי (כפי שאמרתי בעבר, אני לא מקבל זאת). כאשר נשאלה השאלה מדוע, לאף אחד לא הייתה ממש תשובה. כמו כן נשאלו שאלות לגבי הכסף של האגודה לאן הוא הולך, התשובה לשאלה זו הייתה התחמקות. אף אחד לא ממש יודע מי מנהל את האגודה ומה הם שיקוליו. כמו כן אין מנגנון ביקורת מאחר שהמנהיג הוא מואר ואסור לערער על דבריו. מסקנה לאחר כל הדברים שנכתבו לעיל אני מניח שכולם מבינים מדוע אני מגדיר את האגודה למדיטציה ככת. לי אישית זה לא קל. במשך שנים הזדהיתי עם מטרות האגודה ולפתע אני מגלה שבעצם הייתי חבר בכת. כיום אני מודה, כן הייתי חבר בכת. יחד עם זאת אין לי דבר נגד האנשים באגודה. אני אפילו מעריך מאד את פועלם של חלק גדול מהאנשים באגודה למדיטציה טרנסנדנטלית בישראל. למרות שהאגודה הבינלאומית לא נותנת להם חופש פעולה, כופה עליהם מחירי לימוד גבוהים במיוחד, לא נותנת להם ולו אגורה אחת אבל עדיין דורשת חמישים אחוז מההכנסות. הפעילים בארץ מנסים בכל מחיר להחזיק את האגודה, ללמד אנשים ולתת לאלו שלמדו את השירותים אותם מתחייבת האגודה. אני גם יכול לומר שהם עושים זאת יחסית בהצלחה. לכן כל הכבוד להם. זה נלקח מפה: http://www.oriidan.info/article/tmc

04/11/2010 | 11:00 | מאת: יונתן קדם

זיו שלום אני מעריך את החלטתך לחקור את הנושא ואני מבין כי קיים בך תסכול על התנהלות שלא נראית לך כנה בחלק מהדברים. איני רוצה להיכנס לפועלה של האגודה למדיטציה כי איני חבר בה ואיני מודע לכל פעולותיה. אני כן מכיר חלק מאנשיה כי גרתי בהררית כשנתיים. לכולם כוונות טובות להשפעה בזה אני בטוח. דבר אחד חשוב - וזה מניסיוני האישי כמתרגל שנים רבות מדיטציה שלא מצריכה מנטרה או טכניקה מורכבת. תרגול המדיטציה בסופו של דבר הוא פשוט להבנה אך הקושי הוא בהתמדה ובנחישות להמשיך לאורך שנים. זה עושה את ההבדל! לא מנטרה מיוחדת או כל טכניקה אחרת תעזור לאדם לפתח משמעת עצמית. אדם צריך תמיד לבדוק מה מתאים לו ומה מביא לו תוצאות. שים לב כי כיום אין כמעט " סוד" שלא מתגלה ונפתח לכולם . כל ספר קבלה אפשרי קיים לקנייה ומורים מלמדים ומבקשים ללמד. בברכה יונתן

04/11/2010 | 11:00 | מאת: יונתן קדם

זיו שלום אני מעריך את החלטתך לחקור את הנושא ואני מבין כי קיים בך תסכול על התנהלות שלא נראית לך כנה בחלק מהדברים. איני רוצה להיכנס לפועלה של האגודה למדיטציה כי איני חבר בה ואיני מודע לכל פעולותיה. אני כן מכיר חלק מאנשיה כי גרתי בהררית כשנתיים. לכולם כוונות טובות להשפעה בזה אני בטוח. דבר אחד חשוב - וזה מניסיוני האישי כמתרגל שנים רבות מדיטציה שלא מצריכה מנטרה או טכניקה מורכבת. תרגול המדיטציה בסופו של דבר הוא פשוט להבנה אך הקושי הוא בהתמדה ובנחישות להמשיך לאורך שנים. זה עושה את ההבדל! לא מנטרה מיוחדת או כל טכניקה אחרת תעזור לאדם לפתח משמעת עצמית. אדם צריך תמיד לבדוק מה מתאים לו ומה מביא לו תוצאות. שים לב כי כיום אין כמעט " סוד" שלא מתגלה ונפתח לכולם . כל ספר קבלה אפשרי קיים לקנייה ומורים מלמדים ומבקשים ללמד. בברכה יונתן

04/11/2010 | 11:27 | מאת: דניאל

ה-"מורה למדיטציה" באייל הקורא, צריך לשאול אותו מה המניעים שלו. אני מ-ש-ו-כ-נ-ע שהם כספיים גרידא. כנראה שאחד הגופים שציינתי לעיל תומך בו כלכלית ובתמורה לזה הוא מפזר את ההכפשות שלו. גם אורי, המקור השני שלך, ראה בעצמך בבלוג שלו, מלמד סוג אחר של מדיטציה וכנראה שחושש להכנסות. בכל אופן כל אדם, כולל אתה, רשאי לדעתך. דבר אחד אני יכול לומר על הייחוד של המדיטציה הטרנסנדנטלית. לא רק את דעתי, אלא כפי שהוכח במחקרים שהשתמשו בשיטת meta analysis. שיטה שמשווה שיטות שונות. רק ההתנסות בטרנסנדנטלי, במוחלט, בסאמאדהי מפעילה את כל המוח בשלמותו. כל התנסות אחרת מפעילה חלקים בודדים במוח. את ההתנסות הזו, לפחות לפי כל מחקר שנעשה על כל סוג אחר של מדיטציה, נותנת רק המדיטציה הטרנסנדנטלית. בלי ספק סוגים אחרים של מדיטציה מביאים לתוצאות כאלה ואחרות. אין אף סוג אחר שנבדק מדעית שמתקרב אפילו לתוצאות המעשיות ביותר שנותנת המדיטציה של מהרישי. מאחל לך הצלחה עם המדיטציה שלך. תיהנה.

מנהל פורום מדיטציה