ספר ללימוד מדיטציה

דיון מתוך פורום  מדיטציה

29/10/2010 | 11:59 | מאת: רון

שלום יונתן, הייתי רוצה להתחיל ללמוד ולבצע מדיטציה בצורה עצמאית. לשם כך הייתי מעוניין לקנות ספר שיסביר לי בצורה מעשית לעשות מדיטציה- על איזה ספר היית ממליץ? האם הספר "תרגילים במדיטציה" של דיוויד פונטנה טוב לשם מטרה זו? תודה ויום טוב

30/10/2010 | 19:03 | מאת: יונתן קדם

רון שלום, לא מכיר באופו אישי את הספר . דייויד פונטנה הוא מורה מוערך ואני בטוח שתוכל ללמוד מהספר את הטכניקה. אני ממליץ על ספר נוסף של מורה בשם בארי לונג הנקרא : מדיטציה - קורס בסיסי - עשרה שיעורים. לי יש את הגרסה האנגלית . אני יודע שהוא קיים גם בעברית. מעולה למתחילים. ספר נוסף שכדאי שתשיג בהמשך עם התקדמותך בתרגול הוא :the meditators's gudebook - pathways to greater awearness and creativity by Lucy Oliver זהו ספר המסביר באופן מעמיק את תהליך השינוי החל באדם כתוצאה ממדיטציה, את הקשיים בדרך , את החשיבות במשמעת העצמית. לך שמתחיל לתרגל לבד חשוב ביותר לזכור את הקושי הגדול ביותר - משמעת. כיד להפוך את התרגול להרגל ואז לטבע שני דרושה נחישות וידיעה שהמדיטציה היא רבת עוצמה והיא זו שתשנה אותי ותביא אותי עמוק לתוך ההויה .קצר לי בפורום זה מדי לכתוב את כל מה שעברתי בשנות תרגולי אך אוכל לתמצת : " לך בשביל ואל תחשוש מ" סלעים וקוצים" הכי חשוב להמשיך ללכת". בהצלחה! יונתן

30/10/2010 | 19:48 | מאת: רון

...האם הוא מסביר רק את התיאוריה של המדיטציה או מסביר גם איך לבצעה באופן מעשי? תודה :)

מנהל פורום מדיטציה