חשיבה חיובית

דיון מתוך פורום  מדיטציה

22/09/2010 | 17:10 | מאת: שירה

שלום, האם יש אפשרות מעשית להחליף מחשבה שלילית בחיובית. תמיד אורמים לי " תחשבי טוב " וזה לא ממש מצליח לי. כאילו יש בי צד אחר שמדבר רק רע... מה עושים? תודה

27/09/2010 | 17:48 | מאת: יונתן קדם

שירה , האם יש אפשרות מעשית להחליף מחשבה שלילית בחיובית. תמיד אורמים לי " תחשבי טוב " וזה לא ממש מצליח לי. כאילו יש בי צד אחר שמדבר רק רע... חלק נכבד מזמננו ביומיום ( וגם כשאנו מניחים את ראשנו על הכר לפני השינה ) אנו " מבלים" במחשבות מה עשיתי לא בסדר , איפה טעיתי , למה זה מגיע לי , אם רק הייתי מתנהג אחרת... בתחילת הדרך לשחרור מהסבל הזה כדאי ללמוד להגיע לשקט מסוים בראש ולא להתעסק עם המחשבות עצמן ולנסות להסיטן או להחליפן במחשבות חיוביות. בתרגול המדיטציה אנו לומדים קודם כל להתבונן בכל מחשבה " טובה " או " רעה " ולא להתייחס אליה כך שבסופו של דבר נוכל להגיע למצב בו נוכל לשהות בחלל ריק ממחשבות למספר דקות ביום. רק בשלבים יותר מתקדמים אחרי שקצת נרגענו , קצת שבנו אל עצמנו, אנו מבינים את היותנו מותנים וכלואים ב"כלא המחשבות", רק אז יש באפשרותנו להתחיל לבדוק איזו מחשבה הנכנסת במהלך היום כדאי להחליפה במחשבה אחרת ואיזו כדאי פשוט להתבונן בה ללא התייחסות עד שהיא חולפת. נדרש אימון ותרגול של מספר חודשים עד שנוכל להתחיל בכך. לגבי צד רע בנו אכן יש בנו את אותו כוח פנימי, אגו המופעל מזכרונות העבר , מאירועים שקרו, מהתניות החברה והמשפחה והדרך היא להכיר בכך וללמוד כיצד לכוון את אותו כוח להשפעה חיובית. כמו סוס פראי שיש לאלף אותו ולדעת כיצד להתנהג עימו כדי שישרת אותנו נאמנה. בברכה, יונתן

מנהל פורום מדיטציה