עברתי 2 הפלות טבעיות-קשה לי נפשית

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

24/01/2010 | 16:42 | מאת: עצובה

היי, אני אתחיל בזה שבאמצע ספטמבר עברתי הפלה טבעית לאחר ששמעתי את העובר נופל באסלה ובעלי לא הרשה לי להסתכל והוריד את המים. הייתי שבוע באבל במיטה ולא מתקשרת עם אף אחד. אבל זה עבר בזכות בעלי שמשך אותי לשופינג...המשכנו לעבוד ומחזור שלישי לא הגיע...עשיתי מעקב בטא כל 4 ימים והיו קפיצות יפות ובסוף שבוע 5 הפסקתי מעקב.בשבוע 6+6 ראיתי טיפת דם-טסתי למיון ושם הראו לי שק וקוטב עוברי תקין ושהדם היה רק השתרשות. כל ההריון שמרתי על עצמי.כעבור יומיים נפל שוב. הפעם נפל במיון.לבד.איך?מקודם היה תקין?ולא הזנחתי את עצמי!כל השבוע 6 בדקתי אחרי שתן שאין דימום! היום אני שבוע אחרי ועדיין קשה לי.קשה לי לראות את כולן עם הבטן והילדים ורוצה להיעלם!קיבלנו הפניות להמטולוג,קריוטיפ ו-US אבל עמוק בפנים אני מפחדת מה יהיה פעם הבאה?אם רק היו מצילים לי את ההריון ונותנים פרוגסטרון...אני רק חושבת על אם ולמה וכמה.... נמאס לי.האם אני נורמלית?

שלום לך אני מצטערת לקרוא על שני האובדנים שחווית. את שואלת האם את נורמלית, ובא לי להגיד לך, מה יותר נורמלי מאשר לכאוב את האובדנים ולחשוש מחוסר הוודאות לגבי העתיד? טוב עשיתם שהחלטתם לפנות לבירור רפואי על מנת לנסות ולבדוק את מקור הבעיה. כתבת בכנות רבה שלא הזנחת את עצמך ובדקת אחרי כל שתן שאין דימום. אני קוראת בין השורות שאת שואלת את עצמך האם עשית משהו לא כשורה. תחושת האשמה היא טבעית אך נסי לא לחפש סיבות בהתנהגותך, שהרי אין חוקיות בדברים האלה, ובמרבית האובדנים, האובדן לא יכול היה להמנע על ידי התנהגות אחרת. אני מקווה שהרופאים שתפנו אליהם ינהגו בכם בסבלנות וברגישות הנדרשים (אם לא- אל תשארו אצלהם), ושתקבלו בקרוב תשובות יותר ברורות ומעוררות תקווה. המשיכי לכתוב גילי

25/01/2010 | 02:20 | מאת: Chaim

I'm very sorry to hear that for your loss, i wont you to know there is nothing you can do to keep more than you already did it is a good tree the fruit maybe was not holding on to the tree well, so a litle wind can down it like it just did to my wife and we are very broaken of it, it the second in a raw and we are waiting for years every month, and we see some women clip it or tigh tubes, and we wait for any news, two in a raw have teached me somthing it is not our duty to create but to help the creation do what it dose best and the rest is not up to us you are perfectly normal and in did i'm sure of it you get to se happy cute litle ones that will make youy forget old trouble and so to us good luck Chaim

25/01/2010 | 12:05 | מאת: ליאור

עצובה את נורמלית לחלוטין ואני אגיד לך למה יש לי חברה שיש לה היום 2 בנות מקסימות והיא חוותה שלוש הפלות ולמה . הסתבר לה שמבחינה רפואית לגוף שלה קשה לשאת את ההתפתחות הזיכרית רק את ההתפתחות הניקבית של הריון וכך יצא שכל הפלה היה בן ובין לבין נולדו לה שניי בנות. אז קחי לתשומת לבך שאולי צריכות להיות לך בנות ולא בנים תתחזקי הריון הבא יש לך בת.............................

25/01/2010 | 14:38 | מאת: עצובה

זה מחזק אותי. אחרי הפלה ראשונה אומרים הכל יהיה בסדר הרי 20 אחוז מאבדות את העובר.ושהרחם חלש ופעם הבאה יתחזק...האמנתי בזה... וכשקרה פעם שניה די התעצבנתי לשמוע שיהיה בסדר- הזכרתי לרופא ולמשפחתי שזה מה שאמרתם לי!!ומה הפעם?? בסדר אני מתחזקת ומתאוששת ומתחילה לעשות בירורים ולא מוותרת לנסות שוב...ואני יודעת שבסוף יהיו לנו ילדים בריאים וחזקים. אמן.

26/01/2010 | 12:18 | מאת: לולי

בע"ה עוד יהיו תמשיכי ואל תוותרילעולם, טתפלי בעצמך ואל תאבדי מחיוביות שלך.. מחבקת

26/01/2010 | 19:27 | מאת: נירית כהן

שלום לך, ראשית אני משתתפת בצערך העמוק, אני יודעת טוב מאוד מה ההרגשה שמאבדים את היקר מכל, לא אלאה אותך בסיפורים רק אוכל להפנות אותך למה שאני כתבתי לפני כחודש בערך כותרת "איבתי אותה בשבוע 36+2", תוכלי להבין מה קרה, אני מאוד מבקשת ממך, תהיי חזקה, תתגברי על הכאב ותמשיכי לנסות, אל תעצרי ולו לרגע אחד בעקבות חשש כזה או אחר, תשאלי את כל השאלות שעולות בדעתך גם אם הן נשמעות לך הזויות, לא קשורות, מבלבלות את השכל או.... תשאלי ואל תתביישי, מותר לך, זאת זכותך המלאה!!!!! תשאלי עד שתביני, תבדקי את כל האופציות הפתוחות בפנייך ויש המון!!! אבל, לפני הכל, את חייבת!! להיות חזקה נפשית, הגוף לפעמים בוגד ברגשות שלנו, הוא יכול לתת לנו תחושה של חוזק או חולשה ובעצם מה שאנו מרגישים הוא שונה, תחזקי את עצמך נפשית, תכיני את גופך לקבלת המתנה הנפלאה ביותר בעולם, אני מקווה שבקרוב מאוד תוכלי לספר לכולן שההיריון שלך תקין והוא מתקדם נפלא, חיבוקים.

04/02/2010 | 11:53 | מאת: באותה הסירה

כל כך מבינה מה את מרגישה... עברתי הפלה טיבעית בהריון ראשון, וכשחיכיתי לווסת התברר לי שאני בהריון שני שגם הוא נפל בבית החולים. אושפזתי מחשש להריון מחוץ לרחם, אך כשההריון נפל גם הוא בצורה טיבעית שוחחרתי... כל כך מבינה את ההרגשה ומפחדת מה יהיה הלאה... התחושה שנפלתי לסטטיסטיקה בהריון הראשון לא עוזרת במיוחד וכמו שאמרת מה התירוץ להריון השני?!?! מנסה להיות חזקה אבל לפעמים מסתכלת על הריונות ואומרת - מתי אצלי?! אני כל כך רוצה ומוכנה... אשמח לדעת איזה בדיקות עשית כדי לעבור אותם... משתתפת בצערך... אומנם זה היה בשבועות ראשונים אך עדיין יש כאב ואובדן...

04/02/2010 | 18:03 | מאת: עצובה

קודם כל לשמוע שעוד מישהי באותה סירה זה מנחם כי רק אנחנו מבינות...אז בפעם הראשונה אומרים פעם הבאה יהיה בסדר...ומה הפעם ?? טוב נעזוב את זה מה שהיה היה ובפעם הבאה נותנים לי פרוגסטרון כדי לחזק את הרחם...חבל שלא חשבו על זה פעם קודמת ואלוהים הייתי במיון יומיים לפני ההפלה זה נתן להם תמרור אזהרה...לפעם הבאה תבקשי גם-זה לא מזיק-ההפך... הרופא נתן לי הפניה ל-המטולוג,US תלת מימד,ובדיקת קריוטיפ עבור בעלי ולי.שימי לב כי התור לקריוטיפ לוקח כ-3 חודשים ולנו התמזל מזלנו ומישהו ביטל אז תוך שבועיים הבידקה בוצעה. לכל ההפניות צריך התחייבות מהקופה והבנתי שאם את לא רוצה לחכות לקריוטיפ אז באופן פרטי עולה 1200... המטולוג יש לי שבוע הבא-שהוא בודק אנמיה,קרישיות דם, טרומבופיליה וכו' כי הם יכולים לגרום להפלות. US יש לי במרץ אחרי שחישבתי שמחזור יגיע באיחור (מניסיון הקודם העכרתי תאריך יעד למחזור) ומעבר לזה אני מנסה לא להטריד ולחשוב...אני שוחה וממשיכה לשתות ח.פולית,מולטי ויטמין ואומגה...פשוט אני חושבת קדימה וחיובי כי שמעתי על כאלה שנלחצות וטרודות ואז מתקשות להיקקלט... אני מאחלת לך המון הצלחה וחיזוקים ואנרגיות חיוביות ולהמשיך לעבוד על הילד הבא וכמובן איך שאת מגלה לכי קבלי פרוגסטרון... זה מה שאני אעשה ולא אחכה 3 שבועות לתור... בהצלחה שיהיה לנו...

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי