חרדה לאחר הפלה

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

09/05/2013 | 15:01 | מאת: אנושקה

כבר סיפרתי את סיפור ההפלה הנדחית שלי פה ביום ראשון. הדמעות נרגעו, אך אני לא מצליחה להתנער מההרגשה שאני לא מוכנה להתחיל לנסות להיכנס להריון לאחר שהכל יחזור לקדמותו, יש אולי מישהי שמרגישה כך? יש רעיונות מה לעשות? אני לא רוצה לבאס את בעלי ולהגיד לו שאני רוצה לחכות, ומצד שני אולי אני צריכה להחלים נפשית, אני רק בת 25 יש עוד זמן... למישהי יש עצה?

11/05/2013 | 22:40 | מאת: אמא אוהבת

אנושקה, חכי,אל תמהרי. הפחד שאת חשה הוא כל כך מובן ואין ספק שבעלך יודע זאת. החלמה נפשית היא תהליך ארוך.על אף שההריון הסתיים בשבוע 9, איבדת ילד. המון נשים חוות אובדן כזה בתחילת ההריון ובכל זאת שבות והרות. תני לעצמך את הזמן להתאושש. את תגלי שככל שהזמן עובר תגבר בך התשוקה לחוות הריון נוסף,לחוש את הילד שבתוכך הולך וגדל,לחוש את הבעיטות, את הצרבות וכן גם את בחילות הבוקר שמעידות כי יש בתוכך חיים שהולכים ונרקמים.ולהגיע לסוף המיוחל שבו יוצא לאויר העולם יצור קטנטן וצווח שכל חייו תלויים בך. הסירי דאגה מלב, זה יבוא. חיבוק גדול ומעודד, אמא אוהבת.

שלום לך. אני מצטערת לקרוא על מה שאת עוברת. מדוע אינך מרגישה נוח להגיד זאת לבעלך? כאמא לעתיד את תהיי חייבת לפתח יכולת להגיד לבן זוגך מה מתאים לך ומה לא מתאים לך כדי שתוכלו להיות שותפים מלאים במשימה הקשה הזו. זה מתחיל ממש בהריון ובפתיחות בנוגע לצורך להמתין עד שמתחילים אותו. אם תרצי, תוכלי לתת לו לקרוא בפורום על ההמלצה המקצועית שלי וההמלצה האישית של בנות רבות כאן להמתין עד שהגוף ובוודאי שהנפש מתפנים להריון חדש.

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי