רפואה סינית וטיפול לאחר הפלה

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

07/01/2010 | 16:47 | מאת: מיכל גז

שלום, שמי מיכל גז , אני מטפלת ברפואה סינית ומתמחחה בנשים. רציתי להעלות את המודעות לכך שישנו צורך גדול של הגוף והנפש להתחזק ולהשתקם לאחר הפלה בין אם היא יזומה ובין אם היא טבעית. בשני המקרים ישנו רובד של אובדן, התמודדות רגשית והחלשות פיזית. אני מאמינה שצריך לחזק את אפשרות התמיכה הגופנית והרגשית לנשים באשר הן , אשר עוברות אירוע וחוויה כזו. אשמח לתרום מהידע שלי ומנסיוני לכן, כאן בפורום.

08/01/2010 | 18:54 | מאת: אביבה

מיכל, לגבי הפלה טבעית, אני חושבת שלא נכון ליצור את הרושם (כך לפחות יש את התחושה מתוך ההודעה שלך) שכל אישה או כמעט כל אישה שחווה הפלה טבעית זקוקה לתמיכה גופנית ורגשית שתינתן על ידי מומחה מתחום הרפואה הסינית. המון נשים עוברות הפלה טבעית ואפילו יותר מאחת. יש להבין שהפלה טבעית היא הדרך של הטבע להפסיק הריון שמשהו לא תקין בו, וטוב שזה קורה בשלב מוקדם בד"כ. כך שאם מבינים זאת, בהחלט אפשר להתמודד עם זה, מבחינה רגשית לפחות, ללא עזרה מבחוץ. ואני יכולה להעיד על עצמי כמי שגם עברה זאת פעם אחת.. בוודאי שייעוץ אצל רופא נשים זה דבר שחשוב לעשות. מי שזקוקה לתמיכה מבחוץ, זה לגיטימי, אבל רבות מתגברות על כך בעצמן.

את מוזמנת לכתוב בפורום כאחת הגולשות, אך כפי שכתבה אביבה, יש בעייתיות ביצירת הרושם שכל מי שעברה אובדן מחוייבת להתמודד בדרך ספציפית. ישנן נשים שאינן מתחברות לתחום הרפואה הסינית ומעבר לכך, לעיתים אשה במהלך אובדן או טיפולי פוריות זקוקה דווקא למנוחה לגוף, ולא להתעסקות בגוף מכיוון אחר. כאמור, את מוזמנת לכתוב אך לציין כמו כל כותבת אחרת שמדובר בעמדה אישית שלך ולא באמת מוחלטת. גילי

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי