הפלה תרופתית

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

04/11/2012 | 09:49 | מאת: מור

עברתי הפלה תרופתית לפניי שבוע וחצי . אני בת 20 , היריון לא רצוי .. אני ובן זוגי עדיין חיילים . השמרני נזהרנו ונגד כל הסיכויים זה פשוט קרה . מטבעי אני נגד הפלות .. ה נותן ה לוקח .. בן זוגי העדיף להפיל למען עתיד טוב יותר . הדעות של שניינו שונות מאוד .. בסופו של דבר הפלתי בלב ברירה .. לא הייתי רוצה שהוא יהיה אבא בלי רצונו ולפסוח על הרצון שלו . אבל אני מתחרטת .. זה כואב לי נפשית ופיזית . אני יודעת שהיינו יכולים להיות הורים מדהימים .. אני רוצה את התינוק שלי בחזרה !!! חברה שלי נכנסה להיריון כשבועיים לפניי והשאירה אותו .. היא עם משפחה תומכת .. והאבא היה בתחילה נגד אך הבין שזה המצב ותומך לאורך כל הדרך . אני הרוסה וממוטטת .. באפיסת כוחות .. אין לי את התמיכה משום מקום .. אני מרגישה לבד .. מקווה שהמצב השתפר בקרוב .. לא מצליחה לחזור לחיים הרגילים .

שלום לך מור. הצטערתי לקרוא על אובדנך ועל התחושות הקשות בעקבותיו. אני חושבת על זה שבמצבים שונים בחיים קשה לנו לדעת כיצד נרגיש כשאנו בוחרים בשביל אחד על פני שביל שני. במצב הזה, קבלת את ההחלטה שנראתה לך הכי טובה על סמך הנתונים שהיו לך באותו הרגע, ולא תיארת לעצמך אילו תחושות יעלו בהמשך. מצד שני אין בתחושות הללו כדי להעיד על "נכונות" ההחלטה שלך אלא רק על כך שהמצב כפי שהוא כעת כואב לך מאד. תוכלי לקרוא בפורום על בנות שנאלצו לבצע הפסקת הריון בשל התפתחות לא תקינה של העובר. במקרים רבים הן יודעות שלא היו רוצות להביא לעולם ילד פגוע שיחיה חיי סבל, את מצד שני- הן כואבות את האובדן מאד מאד. במקרה שלך- לא הייתה לך את האפשרות להביא את הילד לחיים שיתנו לו ולך סיכוי טוב להתפתח מבחינות שונות- אך זה לא מקטין את הכאב. אני מציעה לך להקיף את עצמך במה שיכול להקל עלייך למרות שאת גם כועסת על עצמך. אם יש מישהו או משהו שאת יודעת שמקל עלייך במצבים קשים- פני אליו. וכמובן- המשיכי לכתוב כאן. אוכל גם להפנות אותך לשיחות עם אשת מקצוע או שתוכלי לפנות לשיחות בצבא. זה יכול להקל. המשיכי לעדכן. גילי

05/11/2012 | 12:53 | מאת: חסוי.

ביום שישתחררתי מבית חולום היתה משהי שבאה עם החבר של גם לעשות הפלה כי יהיה הריון לא רצוי לי זה כאב כי הרגשתי רע שאני הכי רצתי לא היה דדופק לעבור את לא היחידה אני מקווה בשבילך שתבואי ילדים בעתיד שתהיה מוחכנה לזה באחלת לך בהצלחה וכאב זה כאב מבינה אותך

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי