הפלה

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

12/09/2012 | 19:57 | מאת: t

שלום יש לי 3 בנות בבית ועברתי קשירת חצוצרות.לפני כמעט 3 חודשיים גיליתי שאני בהריון .המצב הכלכלי לא מאפשר להביא עוד ילד .כל המשפחה התערבה וישבה לי על הראש שאני אעשה הפלה ממש שיכנעה אפשר להגיד הכריחה אותי.וגם הרופא נשים לא גילה אמפטיה ורמז על דעותיו.בקיצור לפני שבוע עברתי את הפלה.ומאז קשה לי מאוד וא ני בוכה כי אני מרגישה שהרגתי נשמה.לאף-אחד לא אכפת ממני כולל בעלי. אין לי כל עזרה ולא תמיכה נפשית בכלל. תודה

12/09/2012 | 22:33 | מאת: אמא אוהבת

אישה יקרה, אני קוראת את מה שעברת ואני בוכה איתך. עצוב לי שכן את חשה לבדך ואינך מקבלת סיוע או אמפטיה מהסובבים אותך. את הנעשה , אין להשיב וכרגע את חייבת להתרכז בעצמך ובכאב שלך. אל תתמודדי לבד. פני אל הרופא שלך ( אם הוא לא נחמד, כפי שציינת, פני לרופא אחר. אין זה הזמן לביקורת ולקשיחות.)או דברי עם האחות במרפאת נשים. שתפי אותה בקושי שלך. היא תוכל להפנות אותך לקבוצת תמיכה או לתמיכה פרטנית. טוב שאת כאן ושאת משתפת. יש כאן מספיק נשים שעברו משברים וחוו אובדן ורבות קוראות,שומעות ומגיבות,כפי שאני עושה עתה. המקום הכואב כל כך בו את נמצאת הוא מקום קשה, אולם אין ספק שתתרוממי ממנו. אל תתמודדי לבד מתוקה . פני לקבל עזרה. שנה טובה ומאושרת.

הצטערתי לקרוא על האובדן שלך, על המצב הקשה שנכפה עלייך ועל הלחץ שנאלצת לקבל בו את ההחלטה. תחושת האשמה היא תחושה קשה והיא קשה כפליים כשההחלטה לא התקבלה בלב שלם אלא בלחץ. אני יכולה לדמיין שמאד קשה לך בתוכך. נסי לא להכאיב לעצמך ולשפוט את עצמך כעת כפי שהסביבה שלך עושה גם כך. היי את זו שמבינה אותך. את זקוקה לזמן לעכל את מה שעברת ולהתאושש, ולאחר מכן תוכלי לעשות חשבון נפש אם תרצי, ממרחק של זמן. כעת הכל טרי מדי. אני חושבת שאת זקוקה לסיוע. כפי ש"אמא אוהבת" הציעה, את יכולה לעשות זאת דרך רופא המשפחה או קופת חולים, ואת גם מוזמנת לכתוב כאן מהיכן את בארץ ואנסה למצוא לך כתובת מתאימה. כאו את מוזמנת לכתוב מה את מרגישה ולהיות בטוחה שתקבלי יחס תומך ומבין ממני ומכל הבנות שנמצאות כאן. המשיכי לכתוב. גילי

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי