הפלה שבוע 10

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

15/12/2009 | 07:44 | מאת: ע

אני בת 35.5, עם שתי ילדות מקסימות בבית, ואחרי הפלה בשבוע 10. ההפלה הייתה שיאם של שבועיים לא פשוטים, שהתחילו בבשורה (בעייתית כשלעצמה מבחינתי) שיש לי תאומים. אחרי כמה ימי דימומים נתבשרתי שאחד ללא דופק, ואחרי עוד כמה ימי דימומים נתבשרתי שגם השני בלי דופק. אתמול הייתי אצל הרופא לביקורת אחרי הגרידה. הוא מצא שם איזה ציסטה, ואמר לי לא לדאוג, כי היא בטח תעלם עם המחזור הראשון, אבל שכדאי לי להמתין שני מחזורים לפני שאנסה להכנס שוב להריון. אני מרגישה שאני מתפוצצת מבפנים. הימים זוחלים וכאילו שום דבר אחר לא חשוב חוץ מהכניסה להריון. שתיים מחברותי הטובות ביותר, שגם עובדות איתי בהריון (הריון שהיינו אמורות לחלוק ביחד, כמו גם את חופשת הלידה שלנו) וזו תזכורת מתמדת למה שעברתי לעומת איפה יכולתי להיות עכשיו. החודשיים שאני צריכה לחכות עד שאוכל לנסות להכנס שוב להריון נראים לי כמו נצח, והתסכול שאני חשה מבפנים (למה אני? למה מגיע לי? מה עשיתי לא בסדר?) הוא רב. אני לא יודעת אפילו מה אני מבקשת - עצה טובה הרי אין. אני מניחה שסתם הרגשתי צורך לפרוק, לא בפני חברות טובות (והריוניות) או בפני בן זוגי (התומך והאוהב, אך הלא מסוגל להבין שלא באשמתו).

שלום לך הצטערתי לקרוא על האובדן שלך. טוב עשית שכתבת כאן. יש באובדן הריון תחושה שמי שלא עבר זאת לא יכול להבין ולכן יש הקלה בכתיבה בפורום מסוג זה. אני חושבת על ההלם שאת וודאי נמצאת בו. להתרגל ברגע לרעיון שצפויים לך תאומים ואז לאבד זאת. אני בד"כ בעד לחכות עם ההריון הבא, ללא קשר לעניין הרפואי והסיבה קשורה לעיבוד. יש משהו בעיסוק בהריון הבא (וגם ברצון העז שיגיע כבר) שלא מאפשר להתמודד עם האובדן הזה. קרה לך משהו קשה שהלוואי שלא היה קורה, אך כיוון שהוא התרחש, אני מציעה לך לקחת לך את הזמן לעכל את זה. לבכות, להתעצב, להרהר, לנוח, להתאושש ולהמשיך. חשוב שתדעי שהריון נוסף לא יבטל את התחושות הללו, במיוחד אם לא יהיה להן מקום לפניו. אני חושבת על הסימליות שבחודשיים שהקציב לך הרופא ל"מנוחה", ובאובדן התאומים. קחי לך את הזמן הזה להתאבל עליהם, על הרעיון של תאומים, על הפחדים והתקוות שהתלוו להריון הספציפי הזה, וכך תפני בהדרגה מקום בלב להריון חדש שלא יבטל את האובדן שקרה, אך יהיה המשכם של החיים שאכן ממשיכים הלאה. איך נשמע לך? גילי

17/12/2009 | 11:08 | מאת: ע

גילי שלום, תודה על התשובה. אני חייבת להודות שכבר תהליך הכתיבה, עשה לי סדר בראש ובכל הדברים שהרגשתי בעת שכתבתי. איכשהו עכשיו, כשעברו כבר כמה ימים מאז הביקור אצל הרופא, זה כבר לא נראה לי נורא כל כך לחכות עוד חודש עם ההריון. אני מבינה את מה שאת אומרת, ביחס להמתנה עם ההריון כדי לעבד את האובדן, אבל אני באמת ובתמים מרגישה שהדרך היחידה לשים את כל מה שקרה במקום הראוי לו (אי שם במגירת הדברים הלא טובים שקורים בחיים ושעוברים ככל שהזמן עובר)זה להכנס שוב להריון. וזה לא שאני לא חוששת. אני מכירה את עצמי ויודעת שעד שיהיה הריון ועד שאני אראה דופק, ועד שאני אצליח לעבור את החודשים הראשונים ולראות שהכל בסדר - זה יהיה נצח מבחינתי, אבל נראה לי שזה עדיף. אני גם חייבת להודות שהצפיה היומיומית בחברותי הטובות תופחות - לא תורמת לתחושה (לא מבחינת הידיעה שגם אני הייתי אמורה להיות שם איתן ולא מבחינת הכעס שלי על עצמי שאני לא איתן ב- 100% בחווית ההריון שלהן). וזה עוד תמריץ מבחינתי לרצות את ההריון הבא, אני מניחה.

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי