האם לספר לביתי בת ה-3

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

14/12/2009 | 15:29 | מאת: נעמה

אני נמצאת אחרי אובדן של הריון שלישי ברצף. אתמול עברתי שאיבה, בשבוע 9 של הריון, כי היה עובר ללא דופק. ההריון הקודם ניפסק בשבוע 20 עקב סיבוך נדיר של הריון תאומים. יש לי בת בת שלוש וחצי שכבר מאוד רוצה אח או אחות קטנים. בהריון הקודם סיפרנו לה שעומדים להיות לה אחים קטנים, ולכן נאלצנו לספר לה גם על סיום ההריון. אנחנו לא סיפרנו לה על ההריון הזה (כי היה מאוד מוקדם) אבל היא שמעה אותנו מדברים, היא ילדה חכמה ורגישה, והיא הרגישה שאני מרגישה לא טוב כל התקופה האחרונה. היא עוסקת בעניין האחים הקטנים במשחק ובשאלות שהיא שואלת אותנו כבר הרבה זמן. והשאלה שלי היא, האם לספר לה על אובדן ההריון (בהנחה שהיא יודעת שהייתי בהריון, ולכן עדיף שתדע לאן הוא נעלם) או פשוט להמשיך להסביר לה (כפי שעשיתי עד עכשיו) שאמא מרגישה לא כל כך טוב, ובעוד כמה ימים היא תרגיש יותר טוב, ותוכל לשחק איתה כמו קודם. מה דעתכן?

שלום לך. אני מצטערת לשמוע על רצף האובדנים. מצד אחד יש נחמה (?) בכך שיש לך בת מקסימה ומצד שני זה וודאי ממחיש לך עוד יותר עד כמה יקר מה שאבדת. ולשאלתך. נשמע לי שצריך להפריד כאן בין הצורך שלה לצורך שלך. נשמע לי שיש לך (באופן טבעי) צורך לשתף את בתך במה שקרה באופן אמיתי, וזאת כי גם לה קרה משהו באובדן הזה, היא אבדה אחים תאומים. מצד שני אני חושבת על כך שיש מורכבות בלספר לה כעת שהיה הריון והוא נפסק אם היא לא יודעת בוודאות. הייתי מציעה להציע "פשרת ביניים" ולהגיד משהו כמו שאתם עובדים על כך שיהיה לה אח קטן ונעזרים בטיפולים רפואיים, ושלפעמים חלק מהתהליך כרוך בכך שאת לא מרגישה טוב ושבעוד כמה ימים תוכלי לשחק איתה. כלומר, לקשר זאת לנסיון להביא אח קטן לעולם (בפרט אם את חושבת שהיא קלטה משהו) אך לא להגיד ממש שהיה הריון ונפסק כי זה יכול כמובן להיות קשה לתפיסה ומציף. מה דעתך? גילי

20/01/2010 | 06:15 | מאת: הילה

אני אחרי לידה שקטה בשבוע עשרים ושלוש . כואבת איתך אשמח עם תיצרי איתי קשר למייל הזה בברכה ולימים טובים יותר הילה

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי