שוב עצוב...

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

09/10/2011 | 23:41 | מאת: נעה

כתבתי פה לפני כמה חודשים... התחלנו לנסות שוב, קיבלתי כבר שני שליליים כשהאחרון בערב ראש השנה. קשה לי, עצוב לי, מתייסרת על ההחלטה שלקחנו, מרגישה שעומדת במקום, מפחדת שהגוף שלי מקולקל ומעצבן אותי כל התחושות האלה שוב. כל הבנות בעבודה שלי בהריון, ולי היתה צריכה להיות תינוקת בת חודש וחצי עכשיו. נשארו לי רק זכרונות שנראה לי שחוץ ממני כולם מעדיפים לשכוח. כל שלילי רק מדגיש לי כמה ריק אצלי, כל שלילי רק מערער לי עוד יותר את ההחלטה הנוראית הזאת, כל שלילי רק מפחיד אותי שהפסדתי את ההזדמנות האחרונה להיות אמא.

היי נועה באמת תחושות קשות ושליליות תרתי משמע... אני מבינה למה החסר הוא בלתי נסבל ואיכשהו הריכוז של נשים בהריון תמיד עולה סביב מי שעברה אובדן (כמובן שיותר הגיוני להגיד שהיא רק יותר מבחינה בכך אבל אני באמת מתחילה לחשוב שהריכוז עולה כי איכשהו זה תמיד ככה...) אבל, בוודאי שלא אבדת את הסיכוי להיות אמא. אם הרית אין סיבה שלא תהרי שוב. וישנן עוד דרכים לאמהות (לא שאני חושבת שתצטרכי לפנות לשם אך אני כותבת זאת לטובת נשים שמחליטות לפנות גם לאפיקים אחרים של אמהות). התשובות השליליות בוודאי בלתי נסבלות וכך גם הריקנות. תשרדי את התקופה הקשה הזו והלוואי שיגיע במהרה זמן אחר שכל זה יראה לך בו רחוק מאד ופחות כואב. גילי

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי