הריון לאחר אבדן 2 הריונות

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

07/01/2023 | 23:23 | מאת: חן

שלום והרכה נכנסתי להריון אחרי שתי הפלות ואני ממש בחרדה, כל כאב בטן נראה לי כהפלה, וכל הפרשה אני בטוחה שזה דימום. יש לך איך לעזור לי?

היי חן ראשית צר לי על שתי ההפלות שחווית, כל אחת מהן היא אובדן והרצף של שתיהן מעורר בך באופן טבעי חרדות לגבי ההמשך. כעת הריון חדש, מה שמצופה להיות אירוע משמח ומרגש, מלווה בחרדות ובתרחישים מאיימים. אכן, הריון אחרי אובדני הריון הוא מורכב יותר, החוויה היא של ״אובדן התמימות״ וזכרון ניסיונות העבר פולש אל החוויה של ההריון החדש ומעלה את הפחד ששוב משהו ישתבש. לפעמים מבדיקה לבדיקה גובר הבטחון, ולפעמים החשש מלווה את מהלך ההריון כולו. אין פתרון קסם שיעלים את הקושי, אך במצב זה, שבו החרדה גוברת ממליצה ליצור לעצמך מרחבים בהם תוכלי לשתף ולחלוק בתחושותיך, במידת הצורך הייתי ממליצה להסתייע בטיפול מקצועי בו תוכלי לתת מקום לחששות אך גם להחזיק תקווה ולאפשר לעצמך להתחבר להריון ולעובר/ית, לצד למידת טכניקות לוויסות והרגעה פיזיולוגיים.

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי