גרידה בגלל טריזומיה 18

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

29/12/2022 | 17:44 | מאת: אילנה

היי עברתי גרידה לפני יומיים עשיתי בגלל שלעוברית שלי הייתה בעיה רפואית חמורה בלי סיכוי הישרדות ועדיין מרגישה רע עם זה שהפלתי אותה זה עובר מתישהו? ממש קשה לי עם זה כי אני חיכיתי לה כבר כמעט שנה וממש ציפיתי לה..

אילנה יקרה, אני שומעת את הכאב בדברייך. שנה חיכית וציפית להריון ולתינוקת וכעת את חווה אובדן, טרי מאד, שמלווה ברגשות מורכבים. אני שומעת את האשמה שאת חשה, על ההחלטה שקיבלת, ורוצה לומר לך קודם כל שמה שאת מרגישה הוא טבעי ונורמלי לסיטואציה הקשה שאת חווה עכשיו. ייתכן שכבר חווית אובדן בעבר ואת מכירה את התחושה, חשוב להדגיש שמדובר בתהליך של אבל לכל דבר, שכעת בראשיתו, וחשוב לתת מקום לכל הרגשות שעולים בך כעת, לאפשר לעצמך את הזמן להתאבל. במידה ויש מי מסביבך שאת יכולה לשתף, זה יכול לסייע, לחלוק את הרגש. כמובן יש את הפורום הזה או קבוצות ברשתות החברתיות שבהן תוכלי למצוא נשים שעברו חוויות קרובות לשלך ושיוכלו להבין אותך מהמקום ש״זר לא יבין״. בהמשך, אם תרגישי צורך, יש קבוצות תמיכה בהנחייה מקצועית או מענים טיפוליים פרטניים שיוכלו גם לסייע לך בעיבוד האובדן. היי קשובה לעצמך ולצרכיך בתקופה הזו. אנחנו כאן עבורך גם בהמשך.

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי