קושי בהתמודדות לאחר הפלה

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

15/10/2022 | 21:56 | מאת: תמרה

שלום, אני בת 30, לאחר הפלה בשבוע 14, לפני שלושה חודשים. כל יום חושבת על האובדן ויש פחד ודאגה מתי ואם בכלל אכנס שוב להריון ושהדופק יפסיק שוב.. אני בוכה הרבה שחושבת על זה ואין יום שזה לא מלווה אותי. זה בדיוק הזמן שכל החברות בהריון או יולדות, זה מזכיר לי את האובדן שלי, קשה לי לראותן ואני מתרחקת ולא רוצה להיפגש מרוב כאב. בעלי תומך למחזר,אני ממשיכה לעבוד כרגיל, אבל העצב מלווה.

02/11/2022 | 21:10 | מאת: ענבל שטיינפלד

הי תמרה הריון לאחר הפלה הרבה פעמים מלווה בחרדות מאובדן נוסף. זה טבעי ונורמלי. גם הצביטה בלב למראה נשים אחרות בהריון או לאחר לידה מובן לגמרי. בראש את יודעת שה"יש" שלהן לא לוקח ממך אבל הלב נזכר באובדן שלך. הדרך להתמודד היא לאט לאט צעד אחרי צעד. ממליצה על ליווי מקצועי שיוכל לתת לך כלים פרקטיים להתמודד עם החרדה (הרפיות, מיינדפולנס ועוד) וגם ילווה את התהליך של הכניסה להריון וההריון עצמו. מאחלת לך הריון בקרוב ושתצאי בידיים מלאות.

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי