לידה מוקדמת (הפלה מאוחרת( שבוע 20....

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

30/07/2022 | 22:43 | מאת: איילת

היי, הריון ראשון הסתיים בשבוע 20 בגלל ירידת מים מוקדמת. הייתי בהלם!!! ככה נשאבתי לסרט, אשפוז, זרוז, ציטוטק, אפידורל, חדר לידה... הכל ללא הכנה מוקדמת... בברור לאחר מכן, נמצאה מחיצה רחמית, עברתי היסטרוסקופיה הוציאו מהנרתיק והרחם, ועדיין לא ברור וייתכן שבצוואר נשארה חלק מהמחיצה- מה שעלול לגרום ללידה בניתוח. לא מוחלט... היום 4 חודשים לאחר מכן אני בהריון שוב, ברוך השם ותודה לקל! מצפה לי מעקב הריון בסיכון, שדורש כוחות נפש רבים. רק לחוצה וחרדתית מאד!!! ואני כאילו לא מאמינה לעצמי עד שלא אחזיק את התינוק בידיים! האם זה נורמלי? יש מקום לטפל? אני מרגישה שממש קשה לי. מפחדת שהאובדן יקרה שוב מכירה משהי שזה קרה לה פעמיים ירידת מים מוקדמת, נכון שלא מקישים ממקרה למקרה אבל זה ממש מלחיץ אותי. אני מרגישה שבמקום לשמוח אני רק נכנסת ללחצים אדירים... מה את מציעה לי?

07/08/2022 | 10:30 | מאת: ענבל שטיינפלד

הי איילת, כל כך מצטערת לשמוע על האובדן שחווית. לאבד הריון זו חוויה מטלטלת מאוד. מאוד טבעי שההריון שאחרי יהיה רצוף בחרדות. לפעמים קשה לשמוח מההריון החדש מתוך ניסיון להגן על עצמך, כמו ניסיון להיקשר פחות להריון כדי להיפגע פחות במידה ויקרה משהו. אז לשאלתך, המחשבות והפחדים הם לגמרי נורמליים, אבל אם את מרגישה שאת צריכה עזרה בעיבוד האובדן או שאת מרגישה שעוצמת הפחד או החרדה גבוהה ממה שמרגיש לך טבעי, או אם את מרגישה שאת זקוקה לליווי נפשי במהלך ההריון הנוכחי כדי שיעזור לך להחזיק את המורכבות של הריון לאחר אובדן הייתי מציעה לפנות לטיפול. מחזיקה אצבעות שתצאי בידיים מלאות.

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי