איך לספר לילדים על אובדן היריון

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

13/03/2019 | 12:01 | מאת: תמי

היום הייתי בסקירה והתברר כי לעובר אין דופק. מעבר לקושי הגדול שאני חווה כרגע, בבית כבר סיפרנו לילדים 6 ו3.5 על ההיריון והם בהתרגשות גדולה. איך נכון לספר להם שהעובר מת?

15/03/2019 | 15:24 | מאת: ענבל שטיינפלד

הי תמי, קודם כל מצטערת מאוד לשמוע על הפסקת הדופק ומשתתפת איתך בכאב. כדאי לספר לילדים על מה שקרה במילים פשוטות שיתאימו לגילם, אבל בצורה ברורה שלא תשאיר אותם עם סימני שאלה. אפשר לשתף אותם ברגש שלכם וזה בסדר אם יראו אותכם עצובים או אפילו בוכים. תוכלו להגיד להם שגם אתם, כמוהם מאוד חיכיתם לתינוק הזה אבל קרה מקרה עצוב והתינוק לא יוכל להצטרף למשפחה שלנו. אין צורך להיכנס לפרוצדורה או לפרטים של מה יקרה מעכשיו, אבל את יכולה לשאול בתום השיחה אם יש להם משהו שהם רוצים לשאול ולענות בהתאם לגיל. (לדוגמא: הרופא יעזור לנו להוציא את התינוק). יכול להיות שהשאלות יצוצו בימים הקרובים ולא מיד, אל תופתעי מכך. בהצלחה!

18/03/2019 | 11:49 | מאת: תמי

תודה, אכן השיתוף ברגשות שלי עזר מאד וגם ממשיכות לצוץ שאלות גם כמה ימים אחרי כבר (בעיקר מבן ה3.5)

19/03/2019 | 21:35 | מאת: ענבל שטיינפלד

שמחה לשמוע שהשיתוף עזר. בהצלחה בהמשך

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי