איך מספרים לילד על הפסקת היריון מתקגם

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

25/02/2017 | 13:42 | מאת: מור

שלום בעקבות בעיה התפתחותית עליי להפסיק היריון בשבוע מתקדם(25). הילדים בני 5,9 מאוד מצפים ואינני יודעת כיצד לבשר את הבשורה, טרם בוצע ההליך ההפסקתי. האם לפני, אחרי, האם לתת הסבר מה קרה באופן כללי, או לציין כי הוא חלה ולא שרד..? באמת חסרת עיצות. האם צריך לומר לפני כדי שיוכלו להיפרד דרך ״הבטן״ לקטן שלי או שמא רק לאחר שאעבור את התהליך, למרות שאם אהיה חסרה מס ימים יחשבו כי הלכתי ללדת ״ ככה הם מפרשים זאת..״ אשמח להנחיתכן. תודה

27/02/2017 | 12:46 | מאת: ryv123

הי מור יקרה. קודם כל אני מצטערת לשמוע על הפסקת ההריון והבעיה שהתגלתה. את מוזמנת לכתוב גם מה שלומך ומה עובר עלייך . לגבי הילדים, אין כאן תשובה אחת נכונה לכולם. אני כן חושבת שעדיף מכל הבחינות לספר בדיעבד ולהיפרד בדיעבד. קשה לילדים להכיל הבנה של התהליך שאת צפויה לעבור וזה נראה לי גם קשה יותר עבורכם להסבר לפני. יש ספר ילדים בדיוק בנושא שמותאם לאחים שמישהי כתבה וכתבו עליו כאן בפורום אבל אני לא זוכרת כעת את השם. יכולה לבדוק לך אם תרצי.חשוב להקשיב להם, להסביר להם שגם אתם עצובים וכואב לכם שזה המצב, לאפשר להם לדבר ולדעתי לא להכנס להסברים מאוד מפורטים. הדאגה שלך אליהם והרצון לתווך להם מה שקורה חשובה ומשמעותית ונוגעת. שולחת חיבוק גדול מוזמנת לעדכן אותך בשלומך רינת

27/02/2017 | 15:13 | מאת: נטע

1) אחות שלא הכרתי/ דבורה אבקסיס 2)בכיתי כי חיכיתי/ סיגל לבסקי בהצלחה!

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי