הריון שנפל לאחר הפלה טיבעית

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

04/03/2010 | 19:49 | מאת: רומי

לפני כ-4 חודשים הייתה לי הפלה טיבעית בשבוע ה-9. כל ההפלה הזו הייתה כמו רכבת הרים אחת גדולה.היה לי דימום קל וכשהלכתי למוקד חירום הרופא אמר לי שאני מדמיינת. לאחר 4 ימים הדימום התחזק והיה ממש מאסיבי בצורה מבהילה. נסעתי עם בעלי למיון כשכל הדרך הכנתי אותו שההריון נפל כאשר הגענו למיון התבשרתי שיש עובר+ דופק! כששאלתי ממה נובע הדימום הזה, לא ענו לי... כעבור שבוע הלכתי לרופא שלי והוא אמר שהוא לא רואה הריון ושלח אותי לבדיקה דחופה ושם אכן התבשרתי שההריון נפל... למרות שלא הייתי בטוחה אם אני רוצה את ההריון הזה מצאתי את עצמי בוכה כל יום, מאז עברו 4 חודשים וכשאני מספרת על זה אני שוב בוכה למרות שאני יודעת שבזמנו ההפלה הייתה לטובה. לפני 3 שבועות עשיתי בדיקת הריון והיא יצאה חיובית! שבוע לאחר מכן- זה נפל. קיבלתי מחזור... אני רוצה לחשוב שגם הפעם זה היה לטובה, אולי אני עדיין לא מוכנה לילד נוסף (יש לי ילדה בת שנה) אבל זה גם מתחיל להכניס אותי לחרדות שאולי גם בפעם הבאה זה יפול... אני אשמח לשמוע על הריונות לאחר הפלות, בנתיים בכל הפורום הזה לא מצאתי סיפור עם סוף אופטימי של הריון אחרי הפלה.

רומי שלום אני מצטערת לשמוע על האובדנים, על "רכבת ההרים" הרגשית ועל חוסר הוודאות. בפורום הזה מתארים בעיקר מצבים של אובדן ולא חוזרים לכתוב כשיש כבר ילד בריא חודשים או שנים לאחר האובדן. יש בוודאי סיפורים רבים, של הריונות תקינים לאחר אובדנים. אבל, אני מציעה שתערכי בירור רפואי על מנת להבין האם יש סיבה להפלות ובנוסף לכך, נשמע שאת זקוקה לזמן לעבד, לעכל ולהתאבל על מה שאבדת. אני לא מאמינה אגב שהפלה היא סימן לכך שאישה אינה מוכנה לאמהות כרגע. פעמים רבות בדיעבד יש הרגשה שהכל לטובה וטוב שכך, אך כרגע, הרשי לעצמך לכעוס ולכאוב את העובדה שלא קיבלת את מה שרצית כעת. המשיכי לכתוב כאן ואם את רוצה להתעודד יש פורום בתפוז שנקרא "הריון לאחר אובדן" שבו כל הכותבות הן נשים בהריון תקין שחוו אובדן בעברן. אני ממליצה עם זאת לקרוא פחות סיפורים של אחרים ולהתמקד יותר באיך את עוברת את התקופה הזו. אנחנו כאן. גילי

08/03/2010 | 23:50 | מאת: רומי

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי