האם אקסלון יכול לגרום לבלבול?

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

18/04/2010 | 00:19 | מאת: בת

סליחה מראש על האורך: אבא שלי (87) התחיל לקחת אקסלון 1.5 מ"ג לפני כחודש, וההתרשמות שלי היא שהוא יותר מבולבל בחודש הזה. האם זו יכולה להיות תגובה לאקסלון? בלבול היתר בחודש הזה מתבטא בדברים הבאים: 1. לעיתים יותר קרובות הוא לא יודע מהו היום בשבוע (קרה בעבר, אבל בתדירות יותר נמוכה). חוסר ההתמצאות הזה הוא בעיקר בבוקר כשהוא קם מהשינה. 2. חוסר ההתמצאות בזמן מתרחב - שבוע אחרי פסח חשב שפסח נגמר יום קודם, ואתמול חשב שהשבוע חג השבועות 3. כעס עלי בגלל ארוע שהוא חלם עליו ולא ידע להבחין שזו אינה מציאות (אבל הבין שזה חלום מייד כשהפניתי את תשומת לבו לכך שהארוע "קרה" באוטובוס, והוא כבר שנים לא נוסע באוטובוסים). 3. אתמול פעם ראשונה קרה שהוא דיבר אלי עלי, כלומר לא קלט שהוא מדבר אתי וסיפר לי דברים עלי. ברגע שאמרתי לו "אבל אני נ." הוא התעשת, אבל לא היה מסוגל להסביר עם מי הוא חשב שהוא דיבר. רקע: את האקסלון הוא קיבל מגריאטר של קופת חולים (שלא היה אתי בקשר, לי זה נודע רק אתמול). הוא כאמור בן 87, גר בבית לבד, ומתפקד תפקוד יומיומי בסיסי בכוחות עצמו (קניות, הכנת אוכל, בדיקות רפואיות). לפני כ-3 שנים אובחנה אצלו במרפאת זיכרון (שהוא פנה אליה מיוזמתו בגלל ירידה בזיכרון) mild cognitive impairment ומאז יש ירידה מאד איטית במצבו, בעיקר במוטיבציה, שליטה בסוגרים, ויכולת להתמודד עם סיטואציות שחורגות מהשגרה. פיזית הוא בריא, פרט לסוכרת קלה. יכול להיות שהאקסלון לא מתאים לו? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, 1. יכול להיות שהאקסלון לא מתאים. נא לנסות לטפל אך ורק תוך מעקב של הגריאטר להפסקת האסלון. 2. את מתארת מצב בלבולי קל אשר עלול להיגרם ע"י גורמים נוספים פרט לאקסלון. בשל כך ובשל מצבו הבסיסי של אביך, כדאי לבצע הערכה מלאה בהקדם, במרפאה המתמחה בנושא. בברכת בריאות טובה, ד"ר א.ורטמן, מנהל מרפאת "מרחב", קרליבך 13, תל אביב, 03-5613737

18/04/2010 | 10:52 | מאת: בת

היית יכול להמליץ על מרפאה בירושלים?

מנהל פורום אלצהיימר