האמא היקרה שלי

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

14/04/2010 | 09:53 | מאת: שירלי

שלום ד''ר אלי ורטמן אמי שתחיה לחיים ארוכים ובריאים רק החודש תחגוג 61 וכבר מזה כמעט 3 שנים מוגדרת כחולת אלצהמייר המחלה הארורה .. השפה שלה מעטה אומנם יש לה לפעמיים משפטים בצרפתית היא מבינה מה קורה מסביבה. היא עבדה מזה 36שנה במשרה מלאה ואף יצאה לפנסיה מקודמת עקב היותה נכה (לא על כסא גלגלים אלא נכות עקב מחלת הפוליו בצעירותה) ואיך שיצאה הביתה השתנו כול הדברים היא שם לא שם...לצערי מה באמת האבחון הוודאי לכך היותה חולה ..היא מטופלת בתרופות אותן ציינת בפורום אך לפעמיים מעניין אותי לדעת האם האבחנה היא אכן זו.. כואב הלב לראות אותה להרגיש אותה אך לא בדיוק אני בחורה צעירה אך גדולה מתוך בנותייה יש לנו אף אחות קטנה יותר ..היא זכתה כבר ל3 נכדים כולל ה4 שבבטני בעזרת השם בדרך... האם ישנה אפשרות של משחקים או משהוא שיעסיק אותה במשך היום מעבר לזה שהיא אם עובדת זרה צמודה...מה אתה ממליץ מבחינת התקדמות קלה ועיסוק כלשהוא... הבת הדואגת שלה...

18/04/2010 | 07:28 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום שירלי, תמיד טוב לבדוק את האבחנה של מחלה כזו המתוארת במכתבך, פעם/פעמיים נוספות.כדאי לבצע זאת. בדקי במקום מגוריה.נשמח לעזור בכל דרך. בברכת בריאות טובה, ד"ר א. ורטמן, מנהל מרפאת "מרחב" קרליבך 13, תל-אביב, 03-5613737

30/04/2010 | 19:04 | מאת: סיגיזי

גם אמי חלתה בגיל 58. אני הייתי בת 30 ובהריון ראשון...לצערי אין לי הרבה מילים מעודדות, המחלה לא נעצאת. אמי נפטרה לפני 3 שנים בגיל 67.המון ליטופים ומילות אהבה גם אם את חושבת שהיא כבר לא מבינה. המון מגע.

מנהל פורום אלצהיימר