דימנסיה מתי זה נגמר?

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

03/02/2010 | 19:43 | מאת: שרית

אימי מדרדרת כבר כשנה הוגדרה כסובלת מדימנסיה עם רקע פסיכיאטרי ארוך שנים כרגע נמצאת בבית אבות סיעודי על כסא גלגלים בקושי מתקשרת התקפי בכי צחוק לרוב שקטה. רציתי לשאול מה הם הגורמים שבסופו של דבר גורמים למות החולה?כלומר האם המחלה היא סופנית?

04/02/2010 | 15:08 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום שרית, גורמי תמותה במצבים סופניים הם בדרך כלל זיהומים, הפרעות בהרכב הדם, חבלות, תאונות, התקפי לב ועוד. הגדרה של מצב סופני בחולה אינדיבידואלית מחייבת בדיקה רפואית מדויקת וקבלת תוצאותיה. לכן לא ניתן לענות על השאלה אם המצב סופני. יש לדאוג בכל מקרה להמשך הערכה רפואית יסודית ומתמדת. בברכת בריאות טובה, ד"ר א. ורטמן, מנהל מרפאת "מרחב" קרליבך 13, תל אביב, 03-5613737

מנהל פורום אלצהיימר