שאלה דחופה!!

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

20/11/2016 | 15:19 | מאת: רחל

שלום, שמי רחל. אמא שלי בת 61 ובריאה. היא קוראת המון, פותרת תשבצים והולכת להרצאות בנושאים שונים. תמיד הייתה לה בעיית ריכוז שבגינה היא לא ממש הייתה זוכרת דברים, אבל לא משהו משמעותי. מזה 5 שנים, אני מבקרת אותה כל יום שבת. שבוע שעבר, יצא שהגעתי ביום שישי. ביום שבת היא התקשרה אלי בבוקר וסיפרה לי שהיא קמה בבוקר והייתה בטוחה שיום ראשון- היא קמה, התלבשה, לא הבינה למה לא הגיע העיתון ויצאה מהבית לסידורים. רק שהגיעה לחניה היא קלטה שיום שבת! היא הייתה מאוד נסערת שגילתה זאת ואמרה שבטוח יש לה אלצהיימר. הסברתי לה שיכול להיות שבגלל שבחמש שנים האחרונות הגעתי כל יום שבת- היא התבלבלה וחשבה שיום ראשון. שאלתי- האם יכול להיות שזה התחלה של אלצהיימר? אין לנו הסטוריה במשפחה. האם כדאי ללכת לבדוק את זה, ולאיזה רופא ללכת? חשוב לציין שאמי סובלת כבר 40 שנה מחרדות ולפעמים זה מאוד משפיע לה על הזיכרון. אין לה בעיות התמצאות, הזיכרון לטווח הארוך שלה יותר טוב משלי( אני בת 30) אבל היא כן לפעמים שוכחת שהיא סיפרה לי דברים וכו.. ( יותר בעיות של זיכרון לטווח קצר). האם עלי להיות מודאגת? האם יש בדיקה לאלצהיימר? אודה לתשובה, תודה!

22/11/2016 | 23:14 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לרחל שלום, כדאי לאימך לפנות ליעוץ נוירולוגי בהקדם בגין אותו ארוע, כי יכולות להיות לו סבות יותר "פשוטות" וניתנות לטיפול יותר מאשר מחלת אלצהיימר. בנוסף, כדאי לברר את בעיות הזכרון לטווח קצר, כי גם להן יתכן שיש פתרונות הפיכים. גם אם יברר שאלה סימניה הראשונים למחלת אלצהיימר -- קיימות אופציות טיפוליות להשתדל להאט את התפתחות המחלה במלוא עוצמתה. תוכלי לפנות לנוירולוג דרך הקופה, או אשמח לסייע לאמך במרפאתי הפרטית: 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר