דמנציה אלצהיימר

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

10/01/2010 | 11:07 | מאת: כנרת

שלום , אבקש את עזרתך בשאלות הבאות: 1. האם דמנציה ואלצהיימר הן אותו דבר? 2. איך מאבחנים את המחלות הנ"ל? 3. אמי מטופלת כרגע באסנטה כשנה ולפני כחודש וחצי פסיכיאטר המליץ לי להוסיף לה את הממוקס לאחר חודש טיפול בממוקס חלה הדרדרות במצב אימי עד כדי שלפעמים אינה מזהה אותי אבל את שמי היא כן זוכרת והיא נמצאת במצב בלבול תמידי, השאלה היא האם כדאי להפסיק לה את הממוקס והאים עושים את זה בהדרגה כמו בתחילת הטיפול? (אגב אימי בת 65 ואובחנה בשנת 2007 , אבל לדעתי זה התחיל עוד לפני.) אודה לך מראש על התשובות...

10/01/2010 | 15:49 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום כנרת, 1. לא. דמנציה היא השם הכללי של התסמונת, של ירידה בזכרון, של פגיעה אינטלקטואלית (כולל ירידה בתפקודים נוספים), המביאה לירידה בתפקוד. אלצהיימר היא אחד הגורמים לתסמונת זו. 2. מבצעים הערכה נוירולוגית/נוירוהתנהגותית, גריאטרית, פסיכיאטרית, נוירופסיכולוגית ובדיקות עזר שונות לזיהוי גורם ספציפי של ההפרעה. עדיף במקום שהערכה יכולה להתבצע בו כשכל המומחים הנ"ל רואים את הנבדקת באותו פרק זמן. 3. לא הייתי ממתין ומבצע הערכה מיידית מכיוון שהגיל, המהלך והקשר לאפקט התרופה מחייבים שלילה אינטנסיבית ומדויקת של גורם טיפולי שאפשר לטפל בו ולשפר את המצב, ובעיקר להיות בטוחים שאין גורם אחר שמדרדר ויש לזהותו ולטפל בו עצמאית, כל זה ללא דחייה בזמן. בברכת בריאות טובה, ד"ר א. ורטמן, מנהל מרפאת "מרחב", קרליבך 13, תל-אביב, 03-5613737

מנהל פורום אלצהיימר