אובדת עיצות

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

02/06/2015 | 16:26 | מאת: צביה

אמא בת 86 חולת אלצהיימר כארבע שנים. לאחרונה ישנה כל היום. מסרבת לקום מהמיטה ולעתים קמה רק בשעות הצהרים המאוחרות. מסרבת לכל דבר. אפאתית לגמרי. אירוע של יום אחר שחזרה לעצמה כאילו היתה לפני ארבע שנים, חיונית, קמה מכיסא הגלגלים, זכרה דברים...ואז נפילה אדירה. מדברת הרבה ללא קשר בין המילים.מערבבת חלום ומציאות, הוזה הרבה, ופולטת הרבה מילים בג'יבריש. לא ברורות. ושוב נופלת לתהום של אפתיות ושינה ללא הרף. צורך נואש במעקב ועיצות איך לנהוג. מרותקת לביתה על כיסא גלגלים ואינה יוצאת מהבית. יש בעיה להביא רופא הביתה. האם להשאירה לישון מרבית שעות היום? לוותר על פעולות הכרחיות כמו שטיפת פנים בבוקר, מקלחת. מסרבת בתוקף.

03/06/2015 | 18:18 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לצביה שלום וברכה - יתכן שהשנויים הקיצוניים במצבה של אמך נובעים מסיבות המחיבות אבחון וטיפול ספציפיים. אם רופאה המטפל אינו יכול לעשות זאת באופן אמבולאטורי הביאי את אמך להערכה דחופה בחדר מיון, ויתכן, בהתאם לממצאים הראשוניים, באשפוז. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר