רעננה

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

14/05/2015 | 13:20 | מאת: פרידה

שלום, אני מטפלת באמי שמאובחנת כבר למעלה מעשר שנים במחלת האלצהיימר. היא כמעט ולא מתקשרת עם הסביבה, לא מודעת לעצמה ורוב היום יושבת עם עיניים עצומות. לפני כארבע ימים קיבלה קורטיזון עקב ליחה מרובה ומאז היא בנאדם אחר, היא עירנית, מאוד מודעת לעצמה ולסביבה, שואלת שאלות מעירה הערות סורגת ומתעניינת בהכל. אני מרגישה שקיבלתי את אמא בחזרה, אני מודעת לכך שלא ניתן לתת את הכדור הזה למשך תקופה ארוכה אך אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. אני מבינה שיש בה את היכולת לחזור ולתקשר ואשמח מאוד ליעוץ ולהכוונה. תודה מראש פרידה.

17/05/2015 | 20:48 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לפרידה שלום רב, שפור מסוג זה מחייב התיעצות עם הרופא המטפל, שמא כדאי לבחון מחדש את האבחנה. ישנן מחלות שנראות כמחלת אלצהיימר אך נובעות מסבות הניתנות לטיפול. בברכה, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר