לא מזהה את הבית

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

18/10/2014 | 20:15 | מאת: נטלי

אמי חולת אלצהיימר וכבר חודש אומרת שהיא לא בביתה ואבי הוא אחיה והיא רוצה לחזור הביתה לבעלה.אבי אינו יודע איך להתמודד עם זה ולוקח את זה קשה.לא ניתן לשכנע אותה שהיא בביתה ומתחננת שניקח אותה לבעלה. מה ניתן לעשות ואיך להתמודד עם זה?

23/10/2014 | 18:30 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לנטלי שלום, מכאיב מאד כאשר חולי מחלת אלצהיימר מאבדים את היכולת לזהות את יקיריהם ואת ביתם. כדאי לבדוק שהדבר אינו נובע מבעיה הפיכה שהשתרבבה לתמונה, כגון זהום, חוסר איזון באלקטרוליטים, בעיית כליה או כבד, או מחסור באחד הויטאמינים החיוניים. כן כדאי לבדוק שהטיפול התרופתי שמקבלת אופטימאלי. אני מניח שניסיתם פתרונות כגון להביא את אחיה כדי לראות אם מסוגלת להבחין בין השניים לפי מראה או קול, או להראות לה תמונות של השניים לראות את מסוגלת להבדיל ביניהם. אם אכן אבדה את היכולת להבחין -- בעלה יצטרך לקבל הדברים עד כמה שאפשר בהבנה, כי הרי אליו היא רוצה לחזור. אם יש למי מקוראי הפורום רעיונות נוספים אשמח לשמוע. בברכה, כרמל ערמון

08/11/2015 | 23:26 | מאת: דני

אהבה ותמיכה

מנהל פורום אלצהיימר