אלצהיימר וצוואה

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

20/11/2011 | 18:40 | מאת: יוסי

שלום ד"ר סבתי הוחתמה ! על צוואה חדשה, כאשר שנה וארבעה חודשים לאחר מועד ההחתמה, נכתב בגיליון הרפואי אצל רופא המשפחה "שאי אפשר לתקשר איתה" והיא הופנתה בעקבות זאת למרפאת בריאות הנפש ע"י רופא המשפחה. יומים לאחר מכן, באבחנה הרפואית במרפאת בריאות הנפש נרשם כך "בדקנו את החולה הנ"ל על פי בקשתך. אנו מסכימים שמדובר על תמונה קלינית שקשורה לבעיות אורגניות מוחיות של הזקנה. אין סימנים למחלת נפש כלשהי ואין צורך בטיפול פסיכיאטירי. הופנתה למחלקה לשרותים חברתיים לצורך קבלת עזרה ביתית וארוחות חמות. " סוף ציטוט מספר חודשים לאחר מכן סבתי הועברה סבתי למוסד גריאטרי, שם שהתה עד יום מותה כמובן ללא כל יכולת לתקשר עם אף אחד. היא אובחנה כסובלת ממחלת אלצהיימר כאשר כבר היתה ללא יכולת לתקשר. שאלתי: מכיוון שעל פי המידע שיש באינטרנט, מחלת האלצהיימר מתקדמת עם השנים, האם ניתן להסיק על מצבה הרפואי שנה וארבעה חודשים לפני מועד האבחנה המצוטטת, שכן ממה שקראתי מחלת האלצהיימר מתפתחת במשך שנים בדרך כלל

23/11/2011 | 15:04 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום יוסי, מהפרטים לא ברור האם היו סיבות לירידה קוגנטיבית מהירה והפרעות שפה. ישנן דמנציות עם מהלך מהיר, נכון שמחלת אלצהיימר זה תהליך יחסית איטי ובד"כ לא פוגע קודם בשפה. בברכה, ד"ר אלי ורטמן מרפאות מרחב - קרליבך 13 תל אביב

23/11/2011 | 20:18 | מאת: יוסי

שלום ד"ר ותודה על תגובתך לצערי, הציטוט מהאבחנה הרפואית ממרפאת בריאות הנפש, הוא המסמך הרפואי היחיד שיש ברשותי. אין ברשותי מסמכים אחרים ו/או אבחנות נוספות לתקופה הרלווניטית (מועד ההחתמה על הצוואה בפועל) שאלתי היא קודם כל האם האבחנה לפי דעתך מעידה מבחינה רפואית על שלב שלישי במחלת האלצהיימר או לכל הפחות שלב מאד מתקדם וכאשר אין עדות רפואית אחרת בנמצא המעידה על הידרדרות פתאומית במחלה, האם ניתן להסיק כי בדרך כלל, (כלומר חולה האלצהיימר המצוי, הסביר), שנה וארבעה חודשים לפני כן, היה כבר בשלבים של מחלה? שכן סבתי הוחתמה על צוואה חדשה, כפי שציינתי, שנה וארבעה חודשים (16 חודשים) לפני !!! מועד אבחנה זו. בעצם השאלה בסופו של דבר הינה משפטית, האם האדם היה כשיר באותו מועד לכתוב צוואה ? וכיוון שאין ברשותי מסמך אחר, והמסמך הרפואי היחידי, שניתן לדעת מה היה מצבה הוא המסמך שציינתי עם הציטוט. אודה על תשובתך

מנהל פורום אלצהיימר