אלצהיימר

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

19/11/2011 | 23:56 | מאת: אור

מה מומלץ להשיב לחולת אלצהיימר בת 82 ששואלת לשלום אימה שניפטרה מיזמן או לשלום אחיה שניפטרו גם כן לפני שנים. האם יש להזכיר לה שהם ניפטרו? או לשנות נושא ולהתעלם. הרבה תודות, אור

20/11/2011 | 15:49 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

על פי ניסיוני ארוך-השנים עם אבי החולה באלצהיימר, הטוב ביותר הוא לא להתווכח ולא לנסות להזכיר לה שהם מתו. להשיב לה: "הם בסדר, מרגישים טוב". ממילא כעבור דקה היא תשכח. עצוב, אבל אם מנסים להתווכח עם חולי אלצהיימר - רק מגבירים בהם את האי-שקט והחרדות.

מנהל פורום אלצהיימר