מה עושים

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

06/10/2011 | 23:33 | מאת: ליאור

שלום רב אבי בן 63 לאחרונה התחיל לשכוח דברים למרות שמאז ומעולם היתה לו בעית זיכרון לאחרונה היא מחמירה בקצב דיי מהיר,מתבלבל בהתמצאות מדי פעם(לא תכופות)כשנוהג ברכב מתבלבל ואז מתקן וחוזר לעצמו, נעזר בפתקים ומתעד מה עושה,הוא בעצמו טוען שזה קורה לו לעיתים תכופות בזמן האחרון,בנוסף יש לו ירידה בשמיעה בכמה שנים האחרונות ,לאחרונה ממש מורגש,בבדיקת שמיעה נמצא תקין לגילו. אבי מאוד שומר על עצמו ואין רופא שהוא צריך ללכת אליו מפאת גילו והוא לא הלך, או בדיקת ביטחון שלא עשה.הכולסטרול ולחץ הדם תקינים אינו סוכרתי. יש לי חששות לגבי מצבו, כיצד עליי להגיד לו שיעשה בדיקה אצל נוירו גריאטר או רופא מישפחה לאבחון אלצהיימר, הוא גם ככה מרגיש לא טוב עם המצב .אני חושש שיכנס לדיכאון עמוק. בתודה מראש אביחי

24/10/2011 | 13:23 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום ליאור, גיל 63 הינו גיל צעיר לאבחנת אלצהיימר.ממליץ על אבחון מצבו באופן דחוף על מנת למנוע הדרדרות ועל מנת לטפל בגורמי הסיכון. אשמח לעזור, בברכה ד"ר אלי ורטמן מרפאת מרחב קרליבך 13 תל אביב 03-5613737

20/11/2011 | 18:00 | מאת: אור

אני מגלה אצלי סימנים של דמנציה והתחלת אלצהיימר ואני מוטרדת מאד.אני בת 55 ,עובדת.אני נתקעת באמצע משפט ולא זוכרת בכלל על מה דברת.אני נמצאת כרגע בדכאון{ללא סיבה נראית לעין}ובחרדות{ללא סיבה נראית לעין}. השמנתי ואני כפיתית באכילת מתוקים ועולה במשקל למרות שאיני אוכלת המ. אני לא מסוגלת לקרא...אני אחרי משפט אחד מאבדת חוט מחשבה ומתקשה לחזור לזה. ההתנהלות שלי הרבה יותר איטית מבעבר,אני מבולבלת וקפצת מדבר לדבר בכל תחום,עושה טעויות,חיה במתח נוראי שאשכח משהו חשוב. לאבי גילו לפני מספר חודשים את המחלה.קשה לי לחשוב,קשה לי להתרכז,קשה לי להקשיב,אני חרדתית,איטית,מסתובבת בסביב הזנב שלי ולא מצליחה להתרכז. אין סיבה אובייקטיבית לכך. מה עלי לעשות?

מנהל פורום אלצהיימר