כיצד עליי להגיב?

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

17/09/2011 | 21:39 | מאת: ענבל ס

סבי חולה אלצהיימר ומתגורר עם דודתי (בתו הבכורה). אשתו נפטרה לפני יותר מ10 שנים. לאחרונה החל להתעורר בלילות ולשאול היכן אשתו ולאן הלכה? באחת הפעמים אמרה לו שאמא נפטרה לפני הרבה זמן-והוא קיבל את הבשורה בהפתעה ושוק מוחלט-נרדם וכמובן לא זכר זאת למחרת. בפעם אחרת אמרה לו שהלכה ותחזור מחר-הוא התרצה וחזר לישון ושוב לא זכר זאת למחרת. מה דרך התגובה העדיפה? כיצד עלינו לנהוג ומה עלינו לומר לו? את האמת? או עדיף לשקר ולרצותו? תגובתו של סבי לשמע העובדה שסבתי נפטרה עוררה צער גדול מאוד הן אצל סבי והן אצל דודתי.והיא אינה יודעת כיצד עליה לנהוג. לתגובתך אודה, ענבל

27/09/2011 | 11:41 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום לך ענבל, האמת לא תשנה את מצבו אך יכולה לגרום להתכזזות וירידה במצב הרוח זמני(עד שלא ישכח). לכן אפשר להגיד באופן עקיף שהלכה למקום או יותר מאוחר תחזור. בברכה, ד"ר אלי ורטמן מרפאות מרחב, קרליבך 13 תל אביב

מנהל פורום אלצהיימר