B12 למניעת חסר

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

21/08/2011 | 10:49 | מאת: שאול

אני צמחוני גיל 65 שלא אוכל בשר ומוצרי חלב והשאלה מהי הדרך למניעת חוסר. 1. יש אומרים שהיה מחקר בביהח בילינסון שמצא שהגוף סופג מכדורים רק במידה והמינון גדול מ- 500 מיקרוגרם. האם זה נכון? 2. יש אומרים שהדרך הטובה ביותר זה דווקא מינונים קטנים כל יום אולם משולבים בתכשיר כללי של כל קבוצת ויטמיןB. 3. יש אומרים שחומצה פולית עוזרת לספיגה ואחרים אומרים בדיוק להפך. 4. האם לקחת עם הארוחה או בין הארוחות? בתודה

21/08/2011 | 13:02 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום שאול , הדרך להימנע מחוסר ברזל הוא להתייעץ בתזונאי קליני/נטורפט לבדוק את רמת הברזל ואת מחסני הברזל בבדיקות דם סדירות.בברכה ד"ר אלי ורטמן "מנהל מרפאת מרחב". קרליבך 13 תל אביב 03-5613737

21/08/2011 | 13:07 | מאת: שאול

השאלה התייחסה ל- B12 ולא ברזל. בתודה

מנהל פורום אלצהיימר