זכרון סלקטיבי

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

30/06/2011 | 19:16 | מאת: שושנה.פ

שלום דוקטור אני בת 46 חולת סוכרת ל.ד.ג. עברתי M.R.I מוח והתברר שיש לי נגעים בתת קורטלי , משגע אותי הזכרון הסלקטיבי שלי , יש פעמים שאני זוכרת מה נאמר אבל לרוב אני לא זוכרת מה נאמר לי לפני שניה, ביקשתי מהבן שלי לעשות לי את הבדיקה של 3 מילים והמשכנו בשיחה ואז הוא שאל אותי אבל בגלל שלא הפסקתי לשננן את המילים ולא ממש שמעתי על מה היתה השיחה אז זכרתי את 3 המילים לאחר מכן שוב ביצענו את הבדיקה אבל אז נכנס בני הקטן וגרם לשיחה להיות מענינית יותר ותוך 3 דקות נשאלתי מהם המילים שהתבקשתי לזכור ולא זכרתי אותם, האם זה יכול להיות אלצהיימר ?

12/07/2011 | 16:23 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום שושנה , תודה על פנייתך ! שושנה עליך לבדוק האם יש שינוי בתפקוד (ריכוז , זיכרון , ת). מגוון של סיבות יכולות לגרום למצב זה .מצב נפשי , שינה , מחלות בריאותיות. מצב זה מצריך בירור מיידי . בברכה ד"ר אלי ורטמן "מנהל מרפאת מרחב" קרליבך 13 תל אביב

מנהל פורום אלצהיימר