גלוטומט

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

31/05/2011 | 12:16 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום דוקטור, השאלה שלי לא קשורה לאלצהיימר, אבל מקריאה באינטרנט הבנתי שיש קשר מסויים. ובכל זאת היא בטוח קשורה לנוירלוגיה, אם אתה לא הכתובת אשמח אם תפנה אותי לרופא הנכון כיממה לאחר שאני שותה אלכוהול אני מרגיש הנגאובר מסוג אחר שנמשך כ4 ימים לאחר מכן. מצאתי באיטרנט שיחה של עוד אנשים שמזדהים עם ההרגשה שלי אבל אין שם אבחנה. מישהו זרק שם לאוויר אבחנה של glutamate rebound, כמו כן אציין כי אני לא צריך לשתות הרבה בשביל להגיע להרגשה כזאת זה לא היה תמיד היה ככה הרגשה כללית של עייפות תמידית וקושי להיות מרוכז ובביצוע מטלות כמו קריאה ולמידה ה"הנגאובר" יכול להתחיל גם יום לאחר השתיה עצמה בכלליות הרגשה של חוסר יכולת לעשות כלום חוץ מלשכב במיטה. אשמח אם תסביר בדיוק את התופעה כי לא הצלחתי למצוא עליה מידע מה גורם לה? והאם אפשר למנוע אותה חוץ מהאופציה הברורה של לא לשתות...? תודה מראש, איתן

31/05/2011 | 12:47 | מאת: איתן

לא בטוח שהאבחנה שרשמתי למעלה היא הנכונה אני די ודאי אבל שזה משהו נוירולוגי שאולי קשור איכשהו לניורוטרסמיטורים כלשהם

מנהל פורום אלצהיימר