מבחן מיני מנטל

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

11/05/2011 | 10:59 | מאת: סיון

שלום, נערך לאבי מבחן המיני מנטל פעמיים באותו יום בפעם הראשונה עי נוירולוג שבשאלה של שלושה חפצים , שאל אותה אך לא אמר לאבי לזכור אותם כי אחכ יישאל עליהם שוב, ואבי שכח מה היו שלושת החפצים. במבחן זה הוא קיבל 25 והנוירולוג טען שזה התחלת אלצהיימר או ad. כיוון שהיינו מאוד בלחץ נסענו אל רופאת המשפחה שעשתה לו שוב את המבחן. ההבדל היה שהיא אמרה לו כי עליולשנן את אותם שלושת חפצים כי יישאל עליהם בהמשך. במקרה זה הוא זכר שניים מתוך השלושה וקיבל ציון 28. שאלתי איך אמורים לבצע את המבחן הנ"ל, האם להדגיש כי על הנבחן לזכור את החפצים להמשך או לא, וכן מאיזה ציון זוהי תחילתה של המחלה, כי לפי מה שקרתי מ-24 ומטה זו המחלה. אני עוד אזכיר כי לפני כחצי שנה אבי שהלך לפסיכוגריאטר אובחן כי חוסר הזכרון נובע מחרדות או דיכאון וקיבל לקחת ציפרלקס, ובאותו זמן ממש קיבל שוב 28 במיני מנטל. אני מאוד מבולבלת בעיקר קשר למי צדק וטעה. תודה רבה סיון

11/05/2011 | 13:05 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום סיוון , במבחן מיני מנטל הבוחן צריך לומר לו שהוא צריך לזכור את הפריטים. סיוון, התלונה מחייבת בירור מיידי ומעמיק . לזהות את הגורמים בהם ניתן לטפל על מנת לייצב ולשפר את המצב בברכה ד"ר אלי ורטמן מנהל "מרפאת מרחב" קרליבך 13 תל אביב 03-5613737 .

12/05/2011 | 00:27 | מאת: סיון

הבירור שעליו אתה מדבר אמור להערך ע"י מי? יש לנו ב-19/5 תור אצל הפסיכוגריאטרית שהפנתה אותנו אל הנוירולוג. האם זה מספיק? ושוב רק לוודא, אז הבדיקה נשעשתה ע"י הנוירולוג לא היתה מספיק ברורה ומכוונת, נכון? תודה רבה רבה סיון

12/05/2011 | 22:34 | מאת: סיון

הבירור שעליו אתה מדבר אמור להערך ע"י מי? יש לנו ב-19/5 תור אצל הפסיכוגריאטרית שהפנתה אותנו אל הנוירולוג. האם זה מספיק? ושוב רק לוודא, אז הבדיקה נשעשתה ע"י הנוירולוג לא היתה מספיק ברורה ומכוונת, נכון? תודה רבה רבה סיון

מנהל פורום אלצהיימר