טיפול מונע

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

09/02/2011 | 00:12 | מאת: גילי בר

שלום אימי בת 77, למעט בעיות של הגיל די בסדר. אישה במקור אינטיליגנטית מאוד עם נטייה לדיכאון, שהתגבר מאוד בשנים האחרונות. היא מטופלת בציפרלקס בבדיקה פסיוגריאטרית יצא MMSE 25/30. לא יודעת מה המשמעות המדוייקת, אבל נראה לי גבוה מידי. בבדיקה היא הייתה יחסית צלולה, אבל היא התחילה להתנהג מוזר, לשאבד את השפה כמעט לחלוטין (חוץ מאשר בבדיקה), לריב עם משיבונים כאילו היו בני אדם, לאבד אוריינטציה, למלמל, לבלבל בין אשנים, לשכוח תאריכים (כמחשב מהלך זה מוזר ביותר), כל האנשים מעירים לנו שהיא לא בסדר, הפסיכוגריאטרית המליצה על העלאת מינון הציפרלקס לכדור וחצי ומעקב עוד חצי שנה. לי נראה שעוד חמי שנה יהיה כבר מאוחר. כל יום יש החמרה. היום למשל היא לא הצליחה להוציא כסף מכספומו וצלצלה מבוהלת שהוא דיבר איתה.... שאלתי האם במצבים כאלה יש מה לתת לחיזוק הזיכרון. אודה מאוד לתשובתך, אני ממש במצוקה ולא יודעת מה לעשות תודה גילי

15/02/2011 | 13:01 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום לך , אימך חייבת לעבור הערכה מקיפה של מצבה . שינוי התנהגות יכול להיגרם מגורמים שונים גם מדיכאון . במידה ושינוי ההתנהגות היו נגרמים רק מהדיכאון טיפול תרופתי היה אמור לעזור. לכן אני ממליץ לבדוק את אמא ע"י נוירולוג שמתמחה בשינוי התנהגות בגיל המתקדם. בברכה ד"ר אלי ורטמן "מנהל מרפאת מרחב". קרליבך 13 תל אביב יפו . טלפון - 03-5613737. פקס - 03-5623033. נשמח ותעבירי אלינו חומר רפואי בהקדם.

מנהל פורום אלצהיימר