מאפיין של המחלה?

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

23/12/2010 | 22:19 | מאת: רבקה

שלום דר ורטמן, אבי בן 86 מאובחן כחולה אלצהיימר מזה 3 שנים.לצערי הרב התדרדרותו בשנה האחרונה היא חמורה מאוד,לאורך היום מצבו משתנה ומשתפר לסרוגין.בלילות האחרונים לא ישן שכב במיטה וממלמל תפילות ומשפטים ללא קשר,בבקר כשקם היה מלא מרץ ורצה לצאת לעבדתו לחנות שהיתה לו וביקש מבני משפחה שיצטרפו אליו .לחנות שכבר מזמן לא קיימת ,שאל והתעניין במציאות שכאילו יצר לעצמו בראש.זה ניראה מוזר מאוד והעלה אצלנו חרדה לאן זה יכול להתדרדר.מה ההסבר לתופעה ואם תשוב איך ניתן להרגיע את מצוקתו.

27/12/2010 | 09:11 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום רבקה , יכול להיות שחלה הידרדרות רפואית שמשפיעה על התהליך הבסיסי. צריך למצוא את הגורם להידרדרות ולטפל בו . במידה והבירור יהיה שלילי יהיה ניתן לטפל תרופתית. בנוסף למחלות מסוג זה ישנו עולם פנימי שצריך להתייחס אליו. ויש דרכים לעשות זאת . בברכה ד"ר אלי ורטמן מנהל מרפאת מרחב להפרעות זיכרון ושינוי התנהגות ". קרליבך 13 תל אביב . טלפון - 03-5613737 פקס 03-56203033 .

מנהל פורום אלצהיימר