תרופות פסיכיאטריות

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

05/11/2009 | 07:22 | מאת: ריקי

שלום דוקטור מזה שלושים שנה לערך שאני נוטלת תרופות פסיכיאטריות כגון ליטיום וסרוקסט התרופות טובות לי ומיצבות מבחינה נפשית לאחרונה אני סובלת מבלוטת התריס וסכרת גבולית שמעתי כי לליטיום יש נטיה לגרום למחלות אלו לאחרונה ישנה ירידה קלה בזכרון הקצר אני בת 59 שאלתי האם הליטיהליטיום אמור גם לפגוע בזכרון עד היום בחרתי להמשיך בתרופה מתוך בחירה של איכות חיים הנפשית האם ידוע לך משהו על תרופות פסיכיאטריות ופגיעה בזיברון? בתודה מראש ריקי

05/11/2009 | 10:14 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

ריקי שלום, ליתיום עלול לפגוע בזיכרון אך קיים סיכוי גבוה שקיימים מצבים אחרים הפוגעים אצלך בזיכרון שחשוב לבדוק אותם לפני שקובעים שההפרעה היא תוצאה של הליתיום.זאת לאור האפקט החיובי של הליתיום עליך. כמובן שאם יתברר שהליתיום הוא הגורם, ניתן יהיה לחפש דרכים טיפוליות אחרות, אך בשלב זה הדרישה הראשונית היא בדיקה קפדנית של הפרעת גורם הזיכרון. בברכת בריאות טובה, ד"ר א. ורטמן, מנהל מרפאות "מרחב" קרליבך 13, תל אביב 03-5613737

מנהל פורום אלצהיימר