אבחון אלצהיימר

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

25/11/2010 | 09:27 | מאת: דנה

האם ישנה בדיקה ספציפית המאבחנת אלצהיימר בודאות? א ם כן, איזה? ומי מבצע אותה?

30/11/2010 | 15:59 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום דנה , ישנן בדיקות התומכות באבחנה. בדיקה שמתבצעת מנוזל השידרה (שילוב של חלבון tau ועמילואיד בתא). עם זאת האבחנה קלינית ודורשת הסתמכות על הבדיקה יותר מאשר על הנ"ל. נדרשת אבחנה מקיפה ומדויקת . בברכה ד"ר אלי ורטמן מנהל "מרפאת מרחב".

02/12/2010 | 10:12 | מאת: דנה

מצטערת לא הבנתי את תשובתך. האם תוכל להסביר לי בבקשה, מי מאבחן את האבחון הראשוני? איזה בדיקות אמורות לתמוך באבחון, מי ואיפה הן נעשות? מודה לך על תגובתך חג שמח

מנהל פורום אלצהיימר