אקסיבה לעומת מדבקות אקסלון

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

23/11/2010 | 18:45 | מאת: קרן

שלום, ברצוני להתייעץ לגבי חמתי, בת 75 ומאובחנת כחולת אלצהיימר בשלוש השנים האחרונות. עד כה טופלה במדבקות אקסלון ולאחרונה הומלץ לה ע"י הרופא המטפל לעבור לאקסיבה. ההסתגלות לאקסלון היתה קשה ביותר ולוותה בתופעות לוואי קשות של מערכת העיכול (הקאות, בחילות ושלשולים) וכן סחרחורות קשות. לאחר תקופה לא קצרה היא הסתגלה לתרופה. כעת היא החלה ליטול את האקסיבה וחמי מדווח על עייפות ושינה מרובה. רופאה אחרת שגם מטפלת בה במקביל המליצה חד משמעית לא לעבור לאקסיבה. עפ"י אתר משרד הבריאות אני למדה שהאקסיבה מתוות למקרים חמורים יותר של אלצהיימר. מה דעתך? האם יש טעם לעבור לאקסיבה? ומדוע הדעות כ"כ חלוקות? בתודה מראש, קרן

20/12/2010 | 15:59 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום קרן , קרוב לוודאי,שהתרופה אינה מתאימה. אנה תיצרי קשר עם הרופא המטפל . בברכה ד"ר אלי ורטמן "מנהל מרפאת מרחב - להפרעות התנהגות והפרעות זיכרון בגיל המתקדם ". טלפון 03-5613737 קרליבך 13 תל אביב - יפו.

מנהל פורום אלצהיימר