אלדסהיימר בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

02/11/2009 | 16:43 | מאת: הבן המודאג

אמי אובחנה ע"י נאורולוג של קופ"ח כחולת דימסיה.בתחילה היא קיבלה ויטמין E אבל כשהמצב החמיר היא הופנתה לפסיכוגריאטר שנתן לה אסמנטה.אחרי כשנה והתדרדרות נוספת היא החלה לקבל ממורקס, אבל ההתדרדרות נמשכת. כיום בגיל 66 היא שוכחת דברים שנאמרו לה לפני דקה, אינה מתמצאת בשום דבר שמחייב תיכנון קטן או שיקול דעת, ואינה מסוגלת להכין בעצמה אפילו רשימת קניות למכולת. האם יש לרופא איזה שהוא רעיון לעצור את ההתדרדרות המהירה בגיל כה צעיר יחסית ?

02/11/2009 | 18:38 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום לך בן מודאג, התשובה חיובית. קיים סיכוי לעצור את המהלך בגיל הכל כך צעיר. מהלך זה איננו אופייני למחלה ניוונית ומחייב מאמץ אבחנתי גם כיום, לזיהוי הגורם/הגורמים הרפואיים הספציפיים למצב. רק תהליך כזה בשילוב נוירולוגי-גריאטרי-פסיכיאטרי עשוי להניב תוצאות, יצוב ואולי אף שיפור במצבה של אמא. כדאי לא לוותר. בברכת בריאות טובה, ד"ר א. ורטמן, מנהל רפואי מרפאות "מרחב", רח' קרליבך 13, תל אביב, 03-5613737

26/11/2012 | 20:44 | מאת: ראיה

אמא שלי בת 60 אובחנה לפני כשנה כחולת אלדזהימר ע"י נורולוג ובדיקת mri והיא מטופלת בתרופות ומאז מצבה הולך ומדרדר היא בריאה ועדיין צעירה אבל שוכחת הרבה ורוב הזמן מדוכאת חמפחדת לדבר שלא תשכח או תטעה אנחנו מוכנים לעשות הכל אם יש טיפול לעזור לה לפחות שמצבה לא ידרדר יותר את עזרתך המהירה בבקשה

מנהל פורום אלצהיימר