ירידה באוצר המילים

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

07/10/2010 | 03:27 | מאת: צביקה

שלום, אבי כבן 59. לפני כשנתיים עקב גידול הוסרה לו כליה והוא היה מאושפז כחודש בבית החולים. לאחרונה יש לו בילבול בשמות משפחה ולא פעם הוא הוא לא מצליח לסיים משפטים. אציין גם שמאז הסרת הכליה הוא מתגורר לבד והפסיק לעבוד כך שרוב הזמן הוא לבד ולא בקרבת אנשים. לא פעם יש לו התפרצויות לא ברורות כמו לילד קטן, שהוא לא יודע להסביר אותם (הוא ער לזה אבל כמובן שהוא מתכחש בכל פעם שמעלים את הנושא) שהוא צריך ליבדוק. יש לנו במשפחה היסטוריה של סכרת ומחלות אלצהיימר. האם בילבול בשמות הוא סממן ראשוני לאלצהיימר? ואם כן האם יש תרגילים לשיפור יכולות הזיכרון לתווך הקצר?

17/11/2010 | 16:09 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום צביקה , לאור הרקע של אבא יש חשיבות לבצע בירור מידי. מהיכן נובעות התופעות הנ"ל. בברכה ד"ר אלי ורטמן , "מרפאת מרחב" קרליבך 13 תל אביב . טלפון 03-5613737

מנהל פורום אלצהיימר