אלצהיימר-התדררות מהירה

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

01/07/2021 | 17:14 | מאת: רן

שלום רב אבי בן 83 אובחן לפני מספר חודשים(כ-10 חודשים) כחולה אלצהיימר. ההתדרדרות במצבו די מהירה והוא בדרגת מחלה בינונית כעת.תסמינים- בלבול ושכחה , אפטיות , הליכה מאד איטית , אי זיהוי קרובי משפחה,לא שולט בצרכיו). האם סביר שלאחר כ-10 חודשים מתחיל התסמינים הוא הגיע לדרגה בינונית? קראתי שמהלך המחלה יותר איטי. האם ייתכן שמדובר בתסמונת NPH ולא אלצהיימר?

רן שלום רב מנסיוני במקרים של התדרדרות מהירה יש לשלול סיבה משנית, כולל זיהום כרוני ועוד. אפשר לשקול גם בירור לגבי חסרים תזונתיים ספציפים שניתן להשלים דרך תזונה או ישירות לדם דרך עירוי. את הברור מומלץ לבצע יחד עם רופא המשפחה או נוירולוג מומחה.

מנהל פורום אלצהיימר