פגיעה בלתי הפיכה במוח ובזיכרון כתוצאה מדיכאון

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

29/06/2021 | 05:25 | מאת: שוהם

היי דוקטור, אני בן 19. אני סובל מדיכאון כבר חצי שנה ורק עכשיו אני מתחיל איפול טרופתי. קראתי לפני כמה ימים שדיכאון משנה את המבנה של המוח וגורם לבעיות זיכרון. באמת שמתי לב שהזיכרון שלי נפגע קצת, רציתי לדעת האם זה נזק בלתי הפיך או שמתי שהדיכאון יחלוף המוח שלי יחזור לתפקד נורמלי?

שוהם שלום רב דיכאון הוא מצב שפוגע משנית בתחומים רבים וחלק מהם הוא גם היכולת הקוגניטיבית (פגיעה בקשב וריכוז ובהמשך גם בזיכרון) היות ואתה צעיר והפגיעה הגיעה יחד עם מצב אקוטי של דיכאון , ככל הנראה שיפור בתסמיני הדיכאון יגרמו בד בבד גם שיפור בנושא הקוגניטיבי. במקרים אחרים של ירידה בזיכרון כגון ירידה של הגיל המבוגר או פגיעה לאחר טראומה מוחית או שבץ , טיפול נגד דיכאון פחות צפוי לשפר יכולת קוגניטיבית. בברכת אושר ורפואה שלמה

מנהל פורום אלצהיימר