טיפול דיסקרטי בחולה אלצהיימר

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

26/06/2021 | 22:24 | מאת: עמית

איך מטפלים בבן זוג חולה אלצהיימר ששכח כיצד לנהל את עצמו בחדר השירותים, בעיקר כאשר טרם הגיע שלב המחייב ומאפשר העסקת מטפל?

עמית שלום רב פגיעה ביכול לבצע צרכים או להתקלח לבד הינה פגיעה באחד התפקודים הבסיסים כגון אכילה ולבוש. לגבי פתרון הבעיה , אני ממליץ להתייעץ עם גורם מוסמך בתחום כגון עובדת סוציאלית או מומחה בגריאטריה.

13/07/2021 | 13:08 | מאת: עמית

דוקטור נכבד, עצתך במקרה זה אינה ניתנת ליישום, כי כל התייעצות עם גורם מוסמך (פרט לפורום זה) מתקיימת בהכרח בנוכחות המטופלת, ולא יעלה על הדעת לשאול שאלה כה מביכה בנוכחותה. יתר על כן, אין ספק שניתן להשיב לשאלה פשוטה זו בפורום זה, מבלי להמתין שבועות רבים לפגישה פרונטלית עם מומחה, שבכל מקרה לא ניתן לקיימה ללא המטופל.

מנהל פורום אלצהיימר