פגיעה בזיכרון הקצר דמנציה וסקולרית

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

15/06/2021 | 15:52 | מאת: דמנציה וסקולרית

האים חשיפה מרובה לטולאן פוגע בחומר הלבן במוח וגרם לדמנציה וסקולרית קשה אני צבעי רכב צבעתי במשך שנים רבות ללא מסכה והיתי חשוף ל טינר 21 שמכיל כמות מרובה של טולואן כ 60% ובבדיקה של MRI גילו שהחומר הלבן במוח נפגע עקב חשיפה מרובה לטולאן זו המסקנה של הרופאים שטיפלו בי כמו כן רופא תעסוקתי ואילו רופא של ביטוח לאומי אומר אוליי מזקנה אני בן 59 מה נכון והאים אפשר הסבר על הפגיעה בחומר הלבן במוח וגרם לדמנציה וסקולרית קשה תודה

שלום רב חשיפה ממושכת ולא ממוגנת נכונה לממסים אורגניים עלולה לגרום לתסמינים נוירולוגיים שונים. במקרה שלך קשה להחליט האם הגורם לפגיעה הינו חד משמעית החשיפה או גורמים נוספים כגון גיל השמנה רמות כולסטרול ועוד , וככל הנראה מדובר בשילוב של כולם. ההמלצה שלי היא לנסות להעמיק יותר בתחום התעסוקתי ולעבור על תוצאות הבדיקות התעסוקתיות התקופתיות שביצעת במהלך החיים על פי התקנה של עובד בממסים אורגניים וכן ערכים מסביבת העבודה , כדאי לקבל תמונת מצב לגבי חריגות מהתקן.

מנהל פורום אלצהיימר