אמא בת 82 עם אלצהימר מתקדם

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

23/03/2018 | 00:04 | מאת: רון

שלום לכולם מעוניין להתייעץ בנושא אימי עם אלצהיימר מתקדם הבאנו לה מטפלת צמודה בעקבות החמרה ואחרי חודשיים נראה שגם זה הולך להתפרק לנו היא בכל יום מתעצבנת על אבא ועל המטפלת מקללת את אבא מאשימה אותם שהם שוכבים (והוא מסכן בן 85 לא מבין מה היא רוצה ממנו) מתלבטים על מס׳ דברים 1- האם יש כדור ויהיה נכון לתת לה אותו שהופך אותה ליותר רגועה או איך שקוראים לזה זומבי 2- איך יודעים מתי השלב שכבר נצטרך להעביר אותה לבית אבות לתשושי נפש כרגע ממש קשה לנו לחשוב על זה 3- האם מישהו ניסה לתת שמן קנאביס ויכול לספר על זה עזר כן לא ?? 4- יש המלצות מתוך ניסיון על מקום לתשושי נפש ברגע שנצטרך תודה

24/03/2018 | 20:15 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לרון שלום רב, עצה פרטנית ספציפית לאמך צריך לקבל מן הרופאים שמטפלים בה. אוכל להביע כאן נקודת מבט כללית שמתיחסת למצב שתארת. לעתים מחלת האלצהיימר מביאה אדם להתנהגות וחשיבה ששונה ממה שהיה בעבר, ואשר יוצרת קשיים רבים לסביבה, כי היא מתעמתת עם סובביה. קיימות תרופות שמקהות את ההתנהגות הזאת. עדיף להשתמש בהן בזהירות רבה ובמידה כדי שתסייענה להמשיך להשגיח על החולה בביתו. קרוב לוודאי שיעזרו בהן כדי לסייע להשגיח על החולה בכל מוסד אליו יעבור, כי שם יש פחות כוח אדם ויכולת להרגיע מתוך שיח מרגיע. אי אפשר, במוסד, להצמיד מטפל לכל אורח 24 שעות ביממה, והיכולת של מטפלים מתחלפים וזרים להרגיע במילים קטנה משל בני משפחה או מטפלת קבועה. פנה אל רופאיה של אמך, כדי שיתנו מענה תרופתי ספציפי שיסייע לכם להשגיח עליה בביתה. בברכת בריאות וחג שמח, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר